Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!

4:59imgMiten valmistuu ravintola Albinan jälkiruokaklassikko? Katso videolta keittiöpäällikkö Jaana Hätösen vinkit.
Julkaistu 22.03.2025 17:32

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Toimittajan kuva

Pyry-Jukka Peltomäki

pyry-jukka.peltomaki@mtv.fi

Ihanan pistaasitiramisun voit tehdä valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. 

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili maaliskuussa helsinkiläisen Albina-ravintolan keittiössä kokeilemassa kananmunareseptejä.

Italialainen jälkiruokasuosikki saa Albinassa makeansuolaisen twistin pistaasipraliinista.

– Pistaasitiramisu on meidän jälkiruokamenun klassikko, kertoi keittiöpäällikkö Jaana Hätönen lähetyksessä.

pistaasitiramisuSuosittu jälkiruoka on helppo valmistaa etukäteen.MTV

Lue myös: Tiramisun kehittänyt Roberto on kuollut – näin ikoninen herkku syntyi

Hyödynnä ohje myös perinteiseen tiramisuun

Jos ohjeesta jättää pistaapraliinin pois, on tuloksena herkullinen, perinteinen tiramisu.

– Pistaasin voi korvata myös esimerkiksi jollain muulla pähkinällä tai vaikka mantelilla, Hätönen vinkkaa lähetyksessä.

Viiden jälkeen -toimittaja Pyry-Jukka Peltomäki maistoi lähetyksen lopuksi pistaasitiramisua ja meni lähes sanattomaksi.

– Tämä on niin hyvää, että rupeaa itkettämään!

Jos teet jälkiruoan jo juhlia edeltävänä päivänä valmiiksi, jää juhlapäivänä tehtäväksi vain herkun koristeleminen kaakaojauheella.

Katso videolta Jaanan vinkit tiramisun valmistamiseen ja nappaa ohje: Albinan pistaasitiramisu

Lue myös: Kananmunien valmistuksessa on yksi sudenkuoppa: "Helposti mennään mönkään siinä"

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat