Ihanan pistaasitiramisun voit tehdä valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä.
Viiden jälkeen -ohjelma vieraili maaliskuussa helsinkiläisen Albina-ravintolan keittiössä kokeilemassa kananmunareseptejä.
Italialainen jälkiruokasuosikki saa Albinassa makeansuolaisen twistin pistaasipraliinista.
– Pistaasitiramisu on meidän jälkiruokamenun klassikko, kertoi keittiöpäällikkö Jaana Hätönen lähetyksessä.
Lue myös: Tiramisun kehittänyt Roberto on kuollut – näin ikoninen herkku syntyi
Hyödynnä ohje myös perinteiseen tiramisuun
Jos ohjeesta jättää pistaapraliinin pois, on tuloksena herkullinen, perinteinen tiramisu.
– Pistaasin voi korvata myös esimerkiksi jollain muulla pähkinällä tai vaikka mantelilla, Hätönen vinkkaa lähetyksessä.
Viiden jälkeen -toimittaja Pyry-Jukka Peltomäki maistoi lähetyksen lopuksi pistaasitiramisua ja meni lähes sanattomaksi.
– Tämä on niin hyvää, että rupeaa itkettämään!
Jos teet jälkiruoan jo juhlia edeltävänä päivänä valmiiksi, jää juhlapäivänä tehtäväksi vain herkun koristeleminen kaakaojauheella.
Katso videolta Jaanan vinkit tiramisun valmistamiseen ja nappaa ohje: Albinan pistaasitiramisu