Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

"Mukakinkku" on uunissa vain tunnin: Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle

8:19img
KATSO MYÖS VIDEO: Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani Hänninen paljastaa niksin.
Julkaistu 21.12.2023 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos joulupöytään tarvitaan kasvissyöjille sopivaa purtavaa tai perinteinen kinkku ei muuten vain innosta, kokeile keittiömestarin "mukakinkkua".

Tämä mukulaselleristä valmistettu "joulukinkku" on todellinen juhlapöydän yllättäjä. "Mukakinkun" kehitteli viime vuonna MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu keittiömestari Dani Hänninen

Lihaisa joulukinkku ei maistu kaikille ja kinkun kasviskorvikkeet ovatkin vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan.

Danin mukakinkun paistaminen uunissa vie vain tunnin.

– Se on mukulaselleri, joka on paahdettu tunnin ajan uunissa, sen jälkeen kuorittu ja siihen on tehty siirappi-sinappi-korppujauhohuntu. Ja vähän neilikkaa. Oikein maistuvaa!

Nappaa ohje: Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä

Miten joulukinkku kannattaa uunissa valmistaa sähköä säästäen? Katso videolta yltä Dani Hännisen haastattelu viime vuodelta MTV:n Uutisaamussa.

Lue myös: Dani vinkkaa, miten kinkun voi paistaa uunissa sähköä säästäen: "Tulee aika pirun hyvää"

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka