Hittikahvi rantautui Suomeen: Uskallatko maistaa nitrokahvia?
Maailmalla jo muutaman vuoden villinnyt nitrokahvi on vihdoin rantautunut myös Suomeen.
MTV:n Makuja.fi -ruokasivusto pääsi tutustumaan nitrokahviin Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Fastfood & Cafe ja Ravintola 2017 -messuilla. Nitrokahvia oli tarjolla Löfbergs Lilan ständillä hanasta, joita ei vielä Suomessa ole kuin muutamia.
Trendikkääksi noussut kahvijuoma on saanut nimensä siitä, että siihen lisätään typpeä. Typpi on englanniksi nitrogen, josta vääntäytyy luonnollisesti nimi nitrokahvi.
Miksi kahviin sitten lisätään typpeä?
– Typpi tekee kahviin kuohun, vaahdon ja pehmeän maun, Löfbergs Lilan osastolta kerrotaan.
Typpi ei muuta kahvin ravintoarvoja millään lailla.
Vähäkalorinen juoma, joka nautitaan kylmänä
Kun nitrokahvi on valunut hanasta lasiseen espressokuppiin, sen annetaan seisoa muutaman minuutin ajan. Kun kahvin pintaan on muodostunut vaahto, se on valmis juotavaksi. Kahvi on kylmäuutettua eli se nautitaan kylmänä.
Makuja.fi maistoi nitrokahvia messuilla ja se oli toden totta täyteläistä. Juoma sopii hyvin niille, jotka pitävät muutenkin kylmistä kahvijuomista.
Makuja.fi kertoi jo vuonna 2015 nitrokahvin suosiosta maailmalla. Nitrokahvissa on kaloreita vain muutama, sillä sen joukkoon ei kuulu lisätä lainkaan maitoa, kermaa tai sokeria. Kupillinen kahvia sisältää kahvilaadusta ja uuttamistavasta riippuen maksimissaan kymmenisen kilokaloria.
Nitrokahvilaitteita on Suomessa vasta muutama. Tulevaisuudessa nitrokahvia voi kuitenkin olla saatavilla laajemminkin kahviloista ympäri Suomen.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä