Kotiruokaa Kirsin tapaan -blogia pitävä Kirsi Paukkonen jakoi sosiaalisessa mediassa uunilihapiirakkareseptin, joka on hurmannut jo sadat suomalaiset.
Reilu vuosi sitten kesällä joensuulaisen Kirsi Paukkosen alkoi tehdä yhtäkkiä mieli lihapiirakoita. Kotiruokaa Kirsin tapaan -blogia pitävä Kirsi oli hankkinut kotikeittiönsä varustukseen rasvakeittimen, mutta halusi kuitenkin tällä kertaa välttää sen käyttöä. Kirsi päätti kokeilla uunilihapiirakoiden valmistamista.
– Muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun tein näitä. Oli viime vuoden heinäkuu ja lämmintä oli joku +26 astetta. Idea lihiksistä tuli yhtenä hetkenä ja minun luonteelleni ei sovi siirtää jotain asiaa hamaan tulevaisuuteen, vaan kaikki pitää tapahtua nythetipaikalla, Kirsi nauraa.
Kirsin asunto lämpeni kesähelteillä entistä kuumemmaksi, kun tehokas kotikokki alkoi pyöritellä peltiä toisen jälkeen uuniin paistumaan.
– Se oli entuudestaan tiedossa, että lihapiirakat tehdään munkkitaikinaan ja kaikki ainekset ovat niin simppeleitä, että löytyvät lähes joka kodista. Meillä suositaan leivonnassa kuivahiivaa koska inspiraatio iskee yleensä yhtäkkiä ja silloin ei ole aikaa juosta kauppaan tuoreversiota hakemaan, Kirsi kertoo reseptistä MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.
"Yllätyin itsekin"
Ruokabloginsa lisäksi Kirsi päätti jakaa kokemuksensa onnistuneista uunilihapiirakoista myös sosiaaliseen mediaan. Kirsi jakoi reseptin muun muassa Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmä-yhteisöön, jossa siitä muodostui nopeasti hittiresepti. Nyt lähes päivittäin ryhmään ilmestyy ainakin yksi päivitys uunilihapiirakoista, kun joku on päättänyt kokeilla Kirsin reseptiä. Lähes poikkeuksetta kaikki ovat kehuneet uunilihapiirakoita järjettömän hyviksi.
Kirsin vinkki: "Lihapiirakat kestävät hyvin pakastusta. Itse pakastan annospusseihin, näppärä sulatella mieliteon tullessa!"
– Yllätyin itsekin kuinka samankaltaisia uuniversioista tuli uppopaistettuihin verrattuna. Maku on mainio! Tämä on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät uskalla uppopaistaa tai haluavat vältellä sellaisia rasvaisia tuotteita. Jotkut kommentoijat Facebookissa ovat kertoneet, että uuniversiot eivät aiheuta närästystä kuten uppopaistetut tekevät.
– Eihän nämäkään toki mitään terveysruokaa ole, mutta tarvitseeko kaiken aina olla? Ilmeisesti nämä uunilihikset ovat maistuneet ihmisille, kommentteja on tullut paljon erinäisissä ryhmissä, Kirsi iloitsee.
Kuvalliset ohjeet lihapiirakoiden valmistamiseen löydät Kirsin blogista.