Hittiohje! Kirsin uunilihapiirakoita kehutaan järjettömän hyviksi
Tuoreimmassa Halpa vs. kallis makumatkalla -jaksossa perehdytään lihapiirakoiden saloihin Lappeenrannassa. Herkullisia lihapiirakoita voi valmistaa myös kotiuunissa tällä hittiohjeella.
Halpa vs. kallis makumatkalla -kauden viimeisessä jaksossa reissataan Lappeenrantaan maistelemaan legendaarisia lihapiirakoita, vetyjä ja atomeita. Samalla selvitetään, miten täydelliset lihapiirakat tehtaalla oiken valmistuvat.
Tiesitkö, että herkullisia lihapiirakoita voi valmistaa myös itse kotiuunissa?
Kirsin hitiksi nousseet uunilihapiirakat
Kotiruokaa Kirsin tapaan -blogia pitävä Kirsi Paukkonen jakoi sosiaalisessa mediassa vuonna 2017 uunilihapiirakkareseptin, joka hurmasi tuolloin kotikokit.
Kirsi jakoi ohjeen muun muassa Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmä-yhteisöön, jossa siitä muodostui nopeasti hittiresepti. Lähes poikkeuksetta kaikki ovat kehuneet Kirsin uunilihapiirakoita erinomaisiksi, sosiaalisessa mediassa jopa "järjettömän hyviksi".
– Yllätyin itsekin kuinka samankaltaisia uuniversioista tuli uppopaistettuihin verrattuna. Maku on mainio! Tämä on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät uskalla uppopaistaa tai haluavat vältellä sellaisia rasvaisia tuotteita, Kirsi kommentoi MTV:lle vuonna 2017.
Tasainen somesuosio
Uunissa valmistuvat lihapiirakat nousevat tasaisin väliajoin somesuosioon. Lihapiirakat voi valmistaa perinteiseen tapaan jauhelihatäytteellä, tai sitten kokeilla rohkeasti esimerkiksi kasvisversiota. Savusuolaa-bloggaaja Janica on muun muassa tehnyt uunivihikset munakoisotäytteellä.
Rohkeimmat ovat kokeilleet lihapiirakoiden valmistamista myös airfryerissa. Myös tämä menetelmä onnistuu, kunhan on tarkkana paistoajan kanssa, sillä lihapiirakat voivat kyseisessä pömpelissä kuivua herkästi.
Varmin tapa onkin kokeilla perinteistä ohjetta uunilihapiirakoihin.
Nappaa ohje: Kirsin lihapiirakat uunissa
Katso myös video: Halpa vs. kallis makumatkalla Lappeenrannassa. Mikä on vedyn ja atomin ero?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka