Hittiohje! Kirsin uunilihapiirakoita kehutaan järjettömän hyviksi
Tuoreimmassa Halpa vs. kallis makumatkalla -jaksossa perehdytään lihapiirakoiden saloihin Lappeenrannassa. Herkullisia lihapiirakoita voi valmistaa myös kotiuunissa tällä hittiohjeella.
Halpa vs. kallis makumatkalla -kauden viimeisessä jaksossa reissataan Lappeenrantaan maistelemaan legendaarisia lihapiirakoita, vetyjä ja atomeita. Samalla selvitetään, miten täydelliset lihapiirakat tehtaalla oiken valmistuvat.
Tiesitkö, että herkullisia lihapiirakoita voi valmistaa myös itse kotiuunissa?
Kirsin hitiksi nousseet uunilihapiirakat
Kotiruokaa Kirsin tapaan -blogia pitävä Kirsi Paukkonen jakoi sosiaalisessa mediassa vuonna 2017 uunilihapiirakkareseptin, joka hurmasi tuolloin kotikokit.
Kirsi jakoi ohjeen muun muassa Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmä-yhteisöön, jossa siitä muodostui nopeasti hittiresepti. Lähes poikkeuksetta kaikki ovat kehuneet Kirsin uunilihapiirakoita erinomaisiksi, sosiaalisessa mediassa jopa "järjettömän hyviksi".
– Yllätyin itsekin kuinka samankaltaisia uuniversioista tuli uppopaistettuihin verrattuna. Maku on mainio! Tämä on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät uskalla uppopaistaa tai haluavat vältellä sellaisia rasvaisia tuotteita, Kirsi kommentoi MTV:lle vuonna 2017.
Tasainen somesuosio
Uunissa valmistuvat lihapiirakat nousevat tasaisin väliajoin somesuosioon. Lihapiirakat voi valmistaa perinteiseen tapaan jauhelihatäytteellä, tai sitten kokeilla rohkeasti esimerkiksi kasvisversiota. Savusuolaa-bloggaaja Janica on muun muassa tehnyt uunivihikset munakoisotäytteellä.
Rohkeimmat ovat kokeilleet lihapiirakoiden valmistamista myös airfryerissa. Myös tämä menetelmä onnistuu, kunhan on tarkkana paistoajan kanssa, sillä lihapiirakat voivat kyseisessä pömpelissä kuivua herkästi.
Varmin tapa onkin kokeilla perinteistä ohjetta uunilihapiirakoihin.
Nappaa ohje: Kirsin lihapiirakat uunissa
Katso myös video: Halpa vs. kallis makumatkalla Lappeenrannassa. Mikä on vedyn ja atomin ero?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"