Kirsin lihapiirakat uunissa
Nämä uunilihapiirakat maistuvat vähintäänkin yhtä hyviltä kuin uppopaistetut versiot! Resepti on Kotiruokaa Kirsin tapaan -bloggaaja Kirsi Paukkosen käsialaa.
Riittoisuus 18-20 kpl
Taikina
- 5 dl täysmaitoa
- vajaa 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 pss kuivahiivaa
- 13 dl vehnäjauhoja
- 100 g voisulaa
Täyte
- 500 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2-3 dl kypsää puuroriisiä
- (keitettyä kananmunaa hakkeena täytteen joukkoon mikäli haluaa)
- suolaa
- mustapippuria
- jauhelihamaustetta
- paprikajauhetta
Lisäksi
- 1 kananmuna reunojen sulkemiseen
- Paistamisen jälkeen noin 150 g voisulaa lihisten voiteluun
Valmistusohje
Kirsin vinkki: Tästä määrästä kannattaa tehdä 18 lihapiirakkaa, jotta niistä tulee mahdollisimman saman kokoisia. Lihiksiä paistetaa 6 kappaletta per pellillinen.
Kuvalliset ohjeet löydät Kirsin blogista.
Ohjeet:
1. Keitä riisi kypsäksi. Tee sitten taikina: Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.
2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla. Mausta jauheliha. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä viiteen osaan (yhteensä 18-20 taikinapalloa).
4. Kauli taikinapallot soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi läkkäröiksi. Lisää toiselle puolelle reipas ruokalusikallinen täytettä, sen jälkeen voitele kananmunalla reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni. Tee näin joka palalla.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät. Tarjoile esim lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.
VINKKI! Tästä määrästä tulee 3 uunipellillistä. Aina yhden pellillisen ollessa paistumassa, laita toinen pellillinen hellan päälle, kohoavat siinä näpsäkästi hukkalämmön avulla vielä lisää. Voit käyttää myös grahamjauhoja tai vehnäjauhojen kanssa osan ruisjauhoa. Täysjyväkin käy.
Lihapiirakat kestävät hyvin pakastusta. Ne voi pakastaa annospusseihin ja sulatella aina, kun mieli tekee!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa