HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"
Helsinkiläiskauppias joutui sulkemaan kauppansa salaattibaarin hygieniasyistä koronakriisissä. Kauppias keksi kuitenkin menestykseksi kasvaneen korvikkeen salaattibaarin tilalle, kertoo Helsingin Sanomat.
Videolla: Helsinkiläinen keittiömestari ymmällään Michelin-ravintolassaan: ”Sushimyynti räjähti käsiin”
Kuten aiemmin kerroimme, monet suomalaisravintolat ovat nyt katastrofaalisessa tilanteessa, koska asiakkaita ei ole ja ainoa vaihtoehto on käytännössä take away -myynti. Helsingin Sanomat kertoo kauppias Olli Piekkalasta, joka keksi ryhtyä myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia K-kaupassaan. Piekkala halusi näin auttaa pinteessä olevia ravintoloitsijoita. Idea syntyi, kun viereisen Linko pizzabar -ravintolan omistaja kävi kaupassa ja kertoi juuri lomauttaneensa henkilökuntansa.
Kun Piekkala kertoi ideastaan Facebookissa, Töölöntorin K-marketin kauppiaalle sateli pian kymmeniä yhteydenottoja ravintoloista ympäri Helsinkiä. Nyt ravintola-annoksia tulee kauppaan muun muassa fine dining -ravintola Finnjävelista, Linko Pizzabarista ja Jätkäsaaren Sushi -ravintolasta. Helsingin Sanomien haastattelussa Piekkala kertoo toivovansa valikoimiinsa ainakin vielä yhtä vegaanista ruokaa valmistavaa ravintolaa.
Ravintola-annokset ovat osoittautuneet menestykseksi, eikä salaattibaarin sulkeminen enää kauppiasta haittaa.
– Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin, Piekkala iloitsee Helsingin Sanomille.
"Emme lannistu prkl"
Ravintola-annoksia myydään kaupasta myös kotiinkuljetuksella, kuten muutakin ruokaa kauppakassipalveluna. Torstaina kauppias julkaisi uuden päivityksen Facebook-sivuillaan, koskien ravintola-annoksien myyntiä.
– Emme lannistu, prkl. Kansa on kotona, yhdessä tai yksin. Kriisistä huolimatta tai juuri siksi, sinulla on oikeus nauttia ruoasta ja ruokailusta. Kaikilla on lupa iloita hetki, Töölöntorin K-marketin Facebook-päivityksessä ilmoitettiin Finnjävelin ruokalistan kera.
Myös suomalaisravintolat ja muut elintarvikkeita pienyritykset ovat keksineet uusia konsteja ja konsepteja toimintaansa jatkaakseen. Kerroimme viime viikolla muun muassa, miten helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora muuttui päivässä sushitehtaaksi.
Lähteet: HS, Töölöntorin K-Marketin Facebook-sivut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"