Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintola

Akseli Herlevi Slicemonger
Vallila Food Clubin tiloissa toiminut Slicemonger-pizzeria lopetti toimintansa. Slicemonger jatkaa edelleen Tampereen Pirkkalassa. MTV/Vallila Food Club

Ravintola-alalla on edellen tuulista ja moni tunnettu paikka on joutunut lopettamaan toimintansa kannattamattomana.

Ravintola-alalla eletään jälleen haastavia aikoja. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n syksyllä tekemän jäsenkyselyn perusteella alan yrityksillä oli mollivoittoinen kesä, ja samanlainen vire on jatkunut syksylläkin. Suurimmat uhat liiketoiminnalle ovat kustannusten nousun jatkuminen ja kysynnän vähäisyys sekä niistä aiheutuva heikko kannattavuus.

Michelin-kokin ravintola nurin

Vaikeudet ovat johtaneet alalla irtisanomisiin ja jopa konkursseihin.

Muun muassa helsinkiläisravintola Sekel lopetti toimintansa konkurssin vuoksi. Ravintola tiedotti sulkeutumisesta Instagram-tilillään. Sekelin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff pyörittivät aiemmin myös Michelin-ravintola Askia, joka sulki ovensa vuonna 2019.

Slicemongerin ja Sekelin lisäksi ovensa on tänä syksynä sulkenut muun muassa ylistäviä arvioita saanut, Kämp galleriassa toiminut ravintola Outo. Helsingin Sanomat kertoi lokakuussa myös Hakaniemen Lyyra-korttelin uunituoreen ravintolamaailman konkurssista.

Ravintoloitsijat kertovat Iltalehdelle, että edes huikea ravintolatila ja hyvä konsepti ei pelastanut Sekeliä. Maailmantilanne, väärä ajoitus ja kesäterassin puuttuminen koituivat ravintolan kohtaloksi.

Sekel sulki ovensa jo kesällä, mutta tiedotti asiasta julkisesti vasta nyt.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Raskain sydämin meidän on kerrottava, että Sekel on nyt sulkenut ovensa, Sekelin Instagram-sivuilla kerrottiin lokakuussa.

Akseli Herlevin puljusta pizzeria kiinni

Myös burgerimiehenä tunnettu Akseli Herlevi on nyt joutunut sulkemaan yhden ravintoloistaan. Herlevin luotsaaman Vallila Food Clubin tiloissa toiminut Slicemonger-pizzeria on lopettanut toimintansa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Slicemonger-ravintolassa myytiin New York -tyylisiä palapizzoja. Ravintola ehti olla auki vain noin viisi kuukautta.

– Suljettiin se, koska ei kannattanut pitää auki. Ei oikeastaan dramatiikkaa sen enempää. Tuossa lokaatiossa on testattu erilaisia konsepteja, kun se soveltuu siihen, Herlevi kertoo MTV Uutisille.

Vallila Food Clubin tiloissa toimintaansa jatkavat edelleen Naughty Brgr- ja Momotoko-ravintolat. Slicemonger sen sijaan jatkaa toimintaansa normaalisti Tampereen toimipisteellään. Ravintolan on alun perin perustanut pizzaintoilija Jukka Salminen.

Bisneksiä enemmän franchise- ja lisenssitoimintaan

Tällä hetkellä Herlevi yhtiökumppaineneen omistaa kolme ravintolaa: Helsingin Lönnrotin kadulla sijaitsevan Naughty Brgr, Vallila Food Clubin sekä Tampereen Pirkkalan K-Citymarketin tiloissa sijaitsevan Birk Food Clubin.

– Olemme pyrkineet siirtämään bisnestä enemmän franchise- ja lisenssipohjaiseen toimintaan, Herlevi kertoo ja jatkaa vielä:

– Nyt on nuo kolme omaa, sitten viisi franchise-ravintolaa ja vielä Huuvan kanssa kuusi tai seitsemän lisenssikeittiötä, joissa myydään Naughtyn suosituimpia tuotteita kotiinkuljetuksella.

Taloussanomille Herlevi muistuttaa, että vaikka alalla onkin nyt moninpaikoin hankalaa, niin samaan aikaan löytyy myös useita ravintoloita, jotka edelleen täyttyvät. Myös uusia ravintoloita uusilla konsepteilla avataan koko ajan. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.