Huikea kotiruoka, jota on kokeiltava: Pizzan ja pastan nerokas ja herkullinen yhdistelmä
Pidätkö enemmän pizzasta vai pastasta? Nyt sinun ei tarvitse enää valita näiden kahden herkun väliltä, sillä voit nauttia molemmat samalla aterialla, pizza-pastalaatikon muodossa.
Jos kaipaatuusia ideoita helppoihin ja herkullisiin arkiruokiin, tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Pizza-pastalaatikko yhdistelee kaksi italialaista klassikkoherkkua, ja mikä parasta, aterian valmistaminen on helppoa.
Pizza-pastalaatikko
350 g spagettia
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt makkaraa (n. 400g)
(mausteita, kuten oreganoa, timjamia, basilikaa tai pizzamaustetta)
n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
Iso purkillinen valmista pizza-/tomaattikastiketta
100 g pepperoni- tai salamiviipaleita
200 g pizzajuustoa raasteena
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1. Esilämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele öljyllä tai voilla pyöreä, halkaisijaltaan noin 35cm leveä uunivuoka.
2. Kypsennä spagetti kattilassa lähes kypsäksi ja laita sivuun odottamaan.
3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kypsennä makkaraviipaleita pannulla 5-7 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat kypsyneet. Voit halutessasi maustaa makkaroita italialaisittain tai esimerkiksi pizzamausteella. Nostele makkaraviipaleet pois pannulta ja kypsennä makkaran rasvassa sieniä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Laita lähes kypsäksi keitetty spagetti uunivuoan pohjalle. Lisää päälle makkarat, pastakastike, pepperoniviipaleet, sienet ja juusto.
5. Paista pizza-pastapaistosta uunissa noin 15-20 minuuttia. Nauti!
Kokeile myös:
Resepti: Bettycrocker.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa