Himoitsetko juustohampurilaisia, mutta haluaisit syödä kunnon kotiruokaa? Tämän innovatiivisen reseptin ansiosta sinun ei tarvitse valita.
Juustohampurilaisen makuinen keitto kuuluu niiden ruokalajien joukkoon, jotka saattavat herättää aluksi epäilyksiä. Mutta viimeistään kokeiltuasi tätä reseptiä ymmärrät, miksi tämä ruokalaji on noussut Pinterestissä niin suureen suosioon.
Paksu ja täyttävä keitto lämmittää sateisena syysiltana niin kehoa kuin mieltä.
Juustohampurilaisen makuinen keitto (6 annosta)
3 viipaletta pekonia
1 sipuli
2 sellerin vartta
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
450 g jauhelihaa
suolaa, pippuria
2 rkl sinappia
1 tomaatti
7 dl kanalientä
2,5+2,5 dl cheddarjuustoa
3 rkl vehnäjauhoa
Tarjoiluun:
suolakurkkua viipaloituna
seesaminsiemeniä
Paista viipaloidut pekonit rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle odottamaan. Kuullota hienonnettua sipulia ja porkkana- ja sellerikuutioita isossa kattilassa noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon valkosipuli ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää, noin kuuden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kattilaan sinappi, kanaliemi ja kuutioitu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuutin ajan. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon puolet juustosta yhdessä jauhojen kanssa. Keitä, kunnes juusto on sulanut ja keitto muuttunut paksummaksi. Tarjoile keitto pekoniviipaleiden, suolakurkkujen ja seesaminsiemenien kanssa. Voit lisätä pinnalle myös ranskankermaa ja kevätsipulia.
Lähde: Delish
Kokeile myös pehmeää kurpitsakeittoa!
5:00