Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Huippukokki kertoo, miten makkara paistetaan täydellisesti – vältät samalla pahimmat virheet: "Älä koskaan..."

makkara, paistaminen
Shutterstock
Julkaistu 29.12.2019 09:02

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Ruoan asiantuntija ja huippukokki Jeff Baker jakaa Daily Star -lehdelle parhaimmat vinkit makkaran paistamiseen kotikeittiössä. 

Yllä näkyvällä videolla hieman toisenlainen makkarakikka.

Brittiläinen Michelin-tähtikokki Jeff Baker kertoo, miten makkarat paistetaan täydellisesti pannulla. Baker on alansa rautainen ammattilainen, joten hän tietää miten makkaroista loihditaan superherkullisia. 

Nyt Jeff jakaa Daily Star -lehdelle neljä tärkeää vinkkiä makkaroiden paistamiseen.

1. Ota makkarat pois kylmästä hyvissä ajoin

Baker suosittelee ottamaan makkarat pois jääkaapista jopa 20 minuuttia ennen paistamista. Se auttaa makkaroita paistumaan tasaisemmin ja ehkäisee kuoren halkeamista. Kuori nimittäin halkeaa nopeista lämpötilan muutoksista.

2. Anna makkaroiden tiristä pannulla

Paistamiseen kannattaa käyttää paistinpannua, jossa on tarttumaton pinnoite. Makkaroita paistetaan miedolla lämmöllä. 

makkara pannu

Makkarat maistuvat paremmilta, kun niiden antaa tiristä kunnolla pannulla. Kuvituskuva. 

3. Asettele makkarat pannulle niin, etteivät ne koske toisiaan

Makkarat tulee sijoitella pannulle irti toisistaan, ja niitä pitää käännellä tasaisesti. Näin jokainen puoli paistuu kunnolla, eikä makkaroihin tule haaleita kohtia.

Baker suosittelee paistamaan yhtä makkaraa noin 10–12 minuuttia. 

Vältä näitä virheitä:

1. Älä ota koskaan kuorta pois ennen paistamista

Se vie makkaroista kaiken mehukkuuden. Lopputuloksena on kuiva ja mauton makkara.

2. Älä koskaan uppopaista

Se kuivattaa makkaran. Lisäksi rasvan määrä on aika huikea uppopaistetuissa makkaroissa.

3. Älä paista makkaroita uunissa

Vaikka tämä vaikuttaa terveelliseltä vaihtoehdolta,  mutta se ei vain maistu yhtä hyvältä. Uunissa paistaminen vähentää makkaralle ominaista lihaisaa makua, jota kaikki himoitsevat.

4. Anna makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilemista

Onnistumisen salaisuus on siinä, että malttaa antaa makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Vaikka tulikuuma, höyryävä makkara houkuttelisi, niin näin niistä saa kaikki aromit irti.

Lue lisää: Tee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"

Lue lisää: Helppo nakkiresepti jakaa mielipiteet: Söisitkö itse?

Lähteet: Daily StarMirror

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka