Huippukokki Jeff Baker paljastaa brittimedioissa parhaan tavan makkaroiden valmistamiseen. Baker itse ei suosittele makkaroiden paistamista grillissä lainkaan.
Haluatko kuitenkin grillata? Videolla paras tapa valmistaa makkarat grillissä.
Brittikokki Jeff Baker kohauttaa toteamalla brittimedioille, ettei suosittele makkaroiden grillaamista. Kokin mukaan parempi valmistustapa makkaroille on pannulla paistaminen. Lopputuloksesta tulee näin varmemmin onnistunut.
Baker listasi Daily Star -uutissivustolle parhaat tärppinsä makkaroiden valmistamiseen
Täydellisten makkaroiden paistaminen
- Ota makkarat huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista, jotta ne paistuvat tasaisemmin.
- Laita pannu kuumenemaan alhaiselle tai keskilämmölle, ei liian kuumalle.
- Lisää pannulle teelusikallinen rasvaa, mieluiten ankan- tai hanhenrasvaa, jos sitä on saatavilla. Pyöräytä rasvaa pannulla, kunnes koko pannun pohja on rasvainen. Kaada mahdollinen ylimääräinen rasva pois.
- Laita makkarat pannulle niin, että ne eivät kosketa toisiaa. Paista ne siis erissä tai varaa riittävän iso pannu! Paista makkaroita pannulla tasaisella lämmöllä 10–12 minuuttia välillä käännellen.
- Anna makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Baker listasi myös kolme yleisintä makkaranpaistovirhettä:
- Kuorien rikkominen. Viiltoja ei Bakerin mukaan kannata tehdä, koska ainakin tiettyjen makkaralajikkeiden kohdalla tämä voi tarkoittaa nesteiden valumista ulos ja makkaroiden kuivumista.
- Makkaroiden friteeraaminen. Sitä ei kannata tehdä, sillä kuorista tulee kovat ja makkarasta kuiva.
- Makkaroiden keittäminen tai paistaminen uunissa. Lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin pannulla.
Lue myös: Yleinen uskomus makkaran grillauksesta onkin väärä – voit unohtaa tärkeäksi luulemasi säännön: "Ei ole mitään väliä"
Lähde: Daily Star