Todella edullista! Arkiruoka sentinvenyttäjille valmistuu helposti

Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille 2:09 Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille
KATSO MYÖS: Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille.

Kasvissosekeitto on mainio arkiruoka sentinvenyttäjälle.

Elintarvikkeiden hintojen noustessa moni suomalainen laskeskelee roposensa entistäkin tarkemmin ruokaostoksilla ja kaipaa rahaa säästäviä ideoita ruoanlaittoon. Yksi arjen varma säästöruoka on kasvissosekeitto.

Sosekeiton voi valmistaa monenlaisista kasviksista, juureksista tai niiden yhdistelmästä. Ruokalajia tehdessä on hyvä pitää mielessä sesongit, niin tuoreita raaka-aineita saa haalittua soppaan entistäkin edullisemmin. 

Elokuussa sesongissa ovat esimerkiksi kotimaiset paprikat, punajuuret ja munakoisot. Kasvissosekeiton pohjana voi käyttää vaikkapa tomaattimurskaa.

Proteiinia kasvissosekeittoon?

Kasvissosekeitto sellaisenaan voi monen mielestä olla turhan kevyttä ruokaa, joka ei pidä nälkää loitolla pitkään.

Ruokaisamman ja ravitsevamman keitosta saa, kun sen joukkoon lisää esimerkiksi linssejä. Linssit kannattaa ostaa kaupasta kuivattuina, sillä niiden kilohinta on säilykeversiota alhaisempi. Kuivatut linssit kypsyvät keitossa, kun sopan antaa rauhassa porista.

Sosekeitosta saa proteiini- ja kuitupitoisemman myös vaikkapa pavuilla tai kikherneillä.

Lopuksi keiton pinnalle voi ripotella siemeniä tai pähkinöitä ja kruunata keitto vielä vaikkapa lusikallisella ranskankermaa. Nämä lisukkeet ovat toki vapaaehtoisia ja nostavat keiton annoshintaa, mikäli kotona ei satu jo raaka-aineita löytymään.

Kasvissosekeittoja moneen makuun

Nappaa tästä reseptivinkit kasvissosekeittoon.

 

 

Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä? 0:33
Katso nerokas voitelukikka.

 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2022.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat