Poimi Hellapoliisin resepti, jossa yhdistyy yksi loppukesän toimivimmista makupareista, hienostunut kantarelli ja suolainen pekoni!
Kantarelleja saa vielä Suomen metsistä mukavasti. Ruokabloggaaja Hellapoliisi suosittelee yhdistämään metsien ilmaiset, mutta sitäkin maukkaammat herkut klassisesti pekonin kanssa.
Valmista Hellapoliisin kantarelli-pekonipiiraasta!
Hellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
8 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
170 g pekonia
1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
1 iso valkosipulinkynsi
½ l kantarelleja
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
½–1 tl rakuunaa
ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan.
Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.
Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita kerma, munat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Lähde: Hellapoliisi