Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

0:48img
KATSO VIDEO: Näin teet helposti sienikastikkeen suppilovahveroista.
Julkaistu 28.09.2024 17:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suppilovahverokastike valmistuu todella helposti Katin ohjeella.

Oletko jo säilönyt syksyn maut talteen ja pakastanut esimerkiksi suppilovahveroita? Suppilovahveroiden satokausi on tyypillisesti elokuun lopusta joulukuuhun, pysyvän lumen ja kovien pakkasten tuloon asti. 

Suppilovahverot kannattaa säilöä helposti pakastamalla.

– Pakasta niitä talvea varten kuumentamalla rasvattomalla pannulla. Kutistuessaan sienet vievät vähemmän tilaa pakastimessa, ja käytössäsi on aina helposti herkullisia sieniä. Muista kirjoittaa pakastepussiin vuosiluku ja mitä sieniä pussi sisältää, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.

Suppilovahveroista voit valmistaa esimerkiksi kermaisen sienikastikkeen. Se maistuu sellaisenaan perunoiden kaverina tai lihan, kalan ja kanan seurana.

Katso videolta, miten helppo sienikastike valmistetaan ja nappaa ohje: Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

Lue myös: Saitko sinäkin lapsena traumoja tästä ruoasta? Saimi Hoyer kammoaa: "Pitäisi lailla kieltää"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2022.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet