Hellapoliisin kantarelli-pekonipiiras

Syksyn sienistä valmistat ihanan suolaisen piiraan, joka maistuu eväänä ja välipalana. Leivo piiras myös juhlapöytään.

Ainekset

  • 8 annosta

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • ½ l kantarelleja
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 2 munaa
  • ½-1 tl rakuunaa
  • ripaus suolaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Laita hieman pehmennyt voi kulhoon ja lisää joukkoon suola, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan.

Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Silppua pekoni ja sipuli, sekä valkosipulinkynsi. Hienonna suurimpia kantarelleja hieman.

Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele hetki, kunnes sienet ovat paistuneet.

Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kerma, munat, rakuuna, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada piirasvuokaan.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.