Jos joulukinkku ei enää maistu sellaisenaan, kokkaa siitä suolaisenmakeaa karamellipossua.
Monissa suomalaisperheissä tuskaillaan tällä hetkellä joulukinkun kanssa: miksi taas tuli ostettua niin iso kinkku, että siitä riittäisi viikkokaupalla syötäväksi? Jos kinkku ei enää maistu sellaisenaan, on aika testata suosittua reseptiä, karamellipossua.
– Moni muistaa omasta lapsuudesta, että jouluruokia syötiin vielä monta päivää joulun jälkeen. Nykyään tilanne on toinen. Moni haluaa jo Tapaninpäivänä jotain ihan muuta, kuin jouluruokaa. Kokkimme ideoivat reseptin herkulliseen Karamellipossuun, johon voi käyttää kaikki loput kinkut. Perinteisestä suomalaisesta joulusta pääsee näin kertaloikalla aasialaiseen makumaailmaan, vinkkaa HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.
Karamellipossu
4 annosta
600 g kypsää joulukinkkua
Soija-karamellikastike:
1 dl vettä
1 dl vähäsuolaista soijaa
1 dl palmu, -tai ruokosokeria
5 cm inkivääriä viipaloituna
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
1/2 dl riisiviinietikkaa
Viimeistelyyn:
1 pnt korianteria silputtuna
1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 punainen chili viipaloituna
Valmista ensin kastike. Lisää kattilaan vesi, soija, riisiviinietikka, sokeri, viipaloitu inkivääri ja mausteet (chili ja tähtianis). Kiehauta ja anna pulputtaa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu.
Revi kinkku suikaleiksi tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Voit myös halutessasi paistaa kinkkukuutiot frittikeittimessä 175 asteessa noin 4 minuuttia. Valuta huolellisesti.
Kippaa rapeat kinkkukuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chiliviipaleet, korianteri, seesaminsiemenet sekä karamellikastike. Tarjoa joulukinkku karamellipossu basmatiriisin tai perunamuusin kanssa.
Lähde: HK
***
1:02