Suomalaiset ostavat valmisruokaa yhä enemmän, ja valmisruoka-annokset ovat nyt haastaneet jopa hittituote jauhelihan.
MTV Uutisten sivuilla kerrottiin helmikuussa yhdestä Suomen suosituimmasta valmisruoasta, pinaattiletuista. Pinaattilettuja paistetaan Atrian tehtaalla Nurmossa vuosittain järjetön määrä, yli 3,3 miljoonaa kiloa. MTV Uutiset pääsi kurkkaamaan kulisseihin ja tutustumaan legendaarisen pinaattilettukoneen toimintaan tehtaalla.
Pinaattilettujen lisäksi myös muiden valmisruokien suosio on vuosi vuodelta kasvanut.
– Ylivoimaisesti suurin suomalaisen ruokakulttuurin muutos viimeisen 10 vuoden aikana on valmisruokaistuminen ja valmisruoan kasvu. Puhutaan 6–9 prosentin vuosikasvuista, kertoo Atrian tutkimuspäällikkö Jukka Saarenpää.
Lue myös: Legendaarinen valmisruoka on Suomessa järjetön hitti – syöntitapa jakaa mielipiteet: "Erikoisin saattaa olla..."
Valmisruokien myynti ohitti historiallisesti jauhelihan myynnin
Kauppojen myyntitilastoissa nähtiinkin Saarenpään mukaan juuri historiallinen muutos, kun valmisruokien myynti ohitti ensimmäistä kertaa punaisen jauhelihan myynnin.
Erityisesti yhden hengen mikroateriat ovat nyt suomalaisten suosiossa: niiden myynti on kasvanut viimeisen neljän vuoden aikana kiloissa jopa 32 prosenttia.
– Yhden hengen mikrossa lämmitettävien annosten myynti kasvaa kaikkein eniten. On kasvanut sekä tarjonta että laatu, ja ne sopivat ihmisten arkeen aina vain paremmin ja paremmin, Saarenpää toteaa.