Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jenny söi vihanneksia aamiaiseksi kuukauden ajan – näin kävi makeanhimolle: "Olin shokissa"

0:55img
Julkaistu 02.01.2021 09:04

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Yhdysvaltalainen toimittaja Jenny Sugar kertoo Popsugar-sivustolla, miten kävi, kun hän päätti syödä aamupalaksi vihanneksia kuukauden ajan.

Tyypillinen aamupala sisältää vihanneksia lähinnä leivän päällisten muodossa. Myös toimittaja Jenny Sugar oli aiemmin tottunut syömään aamupalakseen kaikkea muuta paitsi vihanneksia, kuten hedelmiä, marjoja ja puuroa.

Muutaman tunnin kuluttua päivän ensimmäisestä ateriasta makeanhammasta alkoi kolottaa. Jenny päätti yrittää selättää makeanhimonsa testaamalla vihannesten syömistä aamupalaksi. Hän oli kuullut tavan auttavan ongelmaan sosiaalisesta mediasta.

Aamupuuro vaihtui aamubataattiin

shutterstock_542716249

Jenny huomasi himoitsevansa makeaa pari tuntia tavanomaisen aamiaisen jälkeen. Kuvituskuva.

Aluksi Jenny kertoo sekoittaneensa aamuisen vihannesannoksensa, kuten porkkanaraasteen tai kukkakaaliriisin, puuronsa sekaan. Hän ei kuitenkaan innostunut yhdistelmän rakenteesta, vaikka maku miellyttikin.

Jenny päätti syödä vihannekset ja puuron erikseen. Hän höyrytti pienen kulhollisen pakastevihanneksia, kuten parsakaalia, kukkakaalia tai porkkanoita. Kulhon tyhjennettyään hän söi aamupuuron.

Lue myös: Kannattaako kaurapuuroa syödä aamupalaksi? Tämän jälkeen et enää mieti

Ensimmäisinä päivinä Jenny söi aamupalalla reilut parisataa grammaa vihanneksia, mutta ensimmäisen viikon loppuun mennessä määrä oli kasvanut kaksinkertaiseksi.

– Toisella viikolla odotin jo lämmintä kulhoani, Jenny kirjoittaa.

Kahden ensimmäisen viikon jälkeen Jenny päätti vaihtaa aamupuuronsa paahdettuun aamubataattiin. Hän valmisti suuren pellillisen bataattia ennakkoon sunnuntaina, jotta syötävää riitti arkiaamuiksi.

Vihannesaamupala auttoi makeanhimoon

Jenny piti vihanneksista aiemminkin, ja niiden syöminen aamupalaksi kuukauden ajan syvensi tunteita entisestään. Hän koki olevansa energisempi ja ruoansulatuksensa toimivan paremmin. Lisäksi vihannespitoinen aamupala auttoi ylläpitämään kylläisyyttä ja vähensi toivotusti Jennyn makeanhimoa.

– Olin shokissa ja kiitollinen. En enää halunnut syödä jotain makeaa päivät pitkät. Minun teki edelleen mieli sokeria silloin tällöin, mutta himot vähenivät dramaattisesti, hän kirjoittaa.

Jenny sanoo, että aikoo ehdottomasti jatkaa vihanneksien syömistä aamiaisella.

LUE MYÖS: 6 terveellisintä aamupala-aineista – antavat energiaa ja ehkäisevät napostelua

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Popsugar

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka