Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset

1:15img
KATSO MYÖS VIDEO: Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
Julkaistu 12.10.2023 06:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä uunijuuresohje on yksi MTV:n kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä. Keittiömestari Kari Aihinen paljasti MTV:lle viime syksyllä 2019, miten juureksista saa taatusti täydellisiä kotiuunissa. Joko sinä olet testannut hittireseptiä? 

Kokki Kari Aihinen valmisti uunijuureksia aikoinaan Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Tässä reseptiversiossa kokki hyödynsi juuresten lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Lue myös: Kotimainen raaka-aine, joka kannattaa nyt napata ostoskoriin – perunaakin maukkaampaa

"Älä tee mitään pikkurillin kokoista"

Pelkillä juureksillakin saa kuitenkin erinomaisen maukkaan lopputuloksen, Aihinen lupaa. Hän neuvoo kiinnittämään huomiota muutamaan oleelliseen asiaan valmistuksessa.

– Juurekset kuoritaan ja pilkotaan isoiksi paloiksi. Älä tee mitään pikkurillin kokoista siis, mieluummin peukalon. Juureksissa pitää olla suutuntumaa, Aihinen muistuttaa.

Aihisen mukaan juurekset kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla, ennen kuin niiden päälle ripottelee öljyä.

– Sitten voi fiiliksen mukaan lisätä tuoreita yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia. Itse tykkään laittaa myös valkosipulia joukkoon. 

Uunissa juureksille on tarkoitus saada ihanan paahtunut pinta. Oleellista on myös antaa juuresten kypsyä tarpeeksi.

– Älä analysoi aikaa. Jos ohjeessa sanotaan 30–40 minuuttia, pidä niitä uunissa silti vaikka 50 minuuttia. Juureksen pitää olla hieman paahtunut ja kypsä. Jos porkkana jää medium-kypsäksi, se on ihan mauton.

Katso suosittu resepti: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

Lue myös: Edullinen raaka-aine uunijuureksiin – supermaukasta, eikä tarvitse edes kuoria!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka