Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!
Näin uunissa paahdetuista kasviksista tulee entistäkin parempia.
Vinkkasimme lokakuussa suosittujen uunijuuresten ohjeen. Ruokakaupoista löytyy nyt monia edullisia kasviksia, joista saa uunissa paahtamalla erityisen maukkaita.
Uunissa kypsennetyistä kasviksista saa kuitenkin entistäkin parempia yhdellä kikalla, vinkataan The Kitchn -ruokasivustolla.
Ruokatoimittaja Lauren Miyashiro kertoo sivustolla paahtavansa uunissa viikottain parsakaalia tai muita kasviksia.
– En koskaan olisi uskonut, että tähän tarvitsee sen kummempaa reseptiä. Parsakaalin kukintoja pyöritellään öljyssä, suolassa ja pippurissa ja sitten ne paistetaan uunissa, eikö? Väärin! Ainakin tavallaan, Miyashiro kirjoittaa.
Kokeile kotona: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
Esilämmitä myös uunipelti
Ruokatoimittaja kertoo törmänneensä vinkkiin, joka muutti totaalisesti hänen tapansa valmistaa paahdettuja kasviksia.
– Nerokkaan simppeli temppu: esilämmitä uunipelti samalla, kun esilämmität uunin!
Pellin lämmittäminen ennen kasvisten paahtamista maksimoi niiden karamellisoitumisen uunissa. Miyashiron mukaan esimerkiksi parsakaalista tulee niin hyvää, että on vaikea uskoa sen olevan vain suolalla ja pippurilla maustettua.
Lue myös: Älä kuori näitä kasviksia
Älä paahda märkiä kasviksia
Kuuman uunipellin lisäksi ruokatoimittajalla on myös toinen valmistusvinkki:
– Kun olet huuhdellut parsakaalit tai muut kasvikset, kuivaa ne hyvin. Vesi ja lämpö tuottaa höyryä, ja silloin et saa kasviksistasi rapsakoita.
Katso myös: Tämä kurkkusalaatti on hitti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto