Näin uunissa paahdetuista kasviksista tulee entistäkin parempia.
Vinkkasimme lokakuussa suosittujen uunijuuresten ohjeen. Ruokakaupoista löytyy nyt monia edullisia kasviksia, joista saa uunissa paahtamalla erityisen maukkaita.
Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Uunissa kypsennetyistä kasviksista saa kuitenkin entistäkin parempia yhdellä kikalla, vinkataan The Kitchn -ruokasivustolla.
Ruokatoimittaja Lauren Miyashiro kertoo sivustolla paahtavansa uunissa viikottain parsakaalia tai muita kasviksia.
– En koskaan olisi uskonut, että tähän tarvitsee sen kummempaa reseptiä. Parsakaalin kukintoja pyöritellään öljyssä, suolassa ja pippurissa ja sitten ne paistetaan uunissa, eikö? Väärin! Ainakin tavallaan, Miyashiro kirjoittaa.
Kokeile kotona: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
Esilämmitä myös uunipelti
Ruokatoimittaja kertoo törmänneensä vinkkiin, joka muutti totaalisesti hänen tapansa valmistaa paahdettuja kasviksia.
– Nerokkaan simppeli temppu: esilämmitä uunipelti samalla, kun esilämmität uunin!
Pellin lämmittäminen ennen kasvisten paahtamista maksimoi niiden karamellisoitumisen uunissa. Miyashiron mukaan esimerkiksi parsakaalista tulee niin hyvää, että on vaikea uskoa sen olevan vain suolalla ja pippurilla maustettua.
Lue myös: Älä kuori näitä kasviksia
Älä paahda märkiä kasviksia
Kuuman uunipellin lisäksi ruokatoimittajalla on myös toinen valmistusvinkki:
– Kun olet huuhdellut parsakaalit tai muut kasvikset, kuivaa ne hyvin. Vesi ja lämpö tuottaa höyryä, ja silloin et saa kasviksistasi rapsakoita.
Lue myös: Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset
Katso myös: Tämä kurkkusalaatti on hitti!
1:36