Uunijuureksista ja -kasviksista parempia – testaa simppeli pannukikka!

uunijuurekset kasvikset
Yhdellä kikalla saat uunijuureksista- tai kasviksista entistä parempia. Shutterstock

Näin uunissa paahdetuista kasviksista tulee entistäkin parempia.

Vinkkasimme lokakuussa suosittujen uunijuuresten ohjeen. Ruokakaupoista löytyy nyt monia edullisia kasviksia, joista saa uunissa paahtamalla erityisen maukkaita.

Uunissa kypsennetyistä kasviksista saa kuitenkin entistäkin parempia yhdellä kikalla, vinkataan The Kitchn -ruokasivustolla
Ruokatoimittaja Lauren Miyashiro kertoo sivustolla paahtavansa uunissa viikottain parsakaalia tai muita kasviksia.

– En koskaan olisi uskonut, että tähän tarvitsee sen kummempaa reseptiä. Parsakaalin kukintoja pyöritellään öljyssä, suolassa ja pippurissa ja sitten ne paistetaan uunissa, eikö? Väärin! Ainakin tavallaan, Miyashiro kirjoittaa.

Esilämmitä myös uunipelti

Ruokatoimittaja kertoo törmänneensä vinkkiin, joka muutti totaalisesti hänen tapansa valmistaa paahdettuja kasviksia.

– Nerokkaan simppeli temppu: esilämmitä uunipelti samalla, kun esilämmität uunin!

Pellin lämmittäminen ennen kasvisten paahtamista maksimoi niiden karamellisoitumisen uunissa. Miyashiron mukaan esimerkiksi parsakaalista tulee niin hyvää, että on vaikea uskoa sen olevan vain suolalla ja pippurilla maustettua.

Älä paahda märkiä kasviksia

Kuuman uunipellin lisäksi ruokatoimittajalla on myös toinen valmistusvinkki:

– Kun olet huuhdellut parsakaalit tai muut kasvikset, kuivaa ne hyvin. Vesi ja lämpö tuottaa höyryä, ja silloin et saa kasviksistasi rapsakoita.

Katso myös: Tämä kurkkusalaatti on hitti!

Tämä kurkkusalaatti on jättihitti! Testasimme viraalin ohjeen 1:36
Testasimme viraalin ohjeen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.