Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

Uunijuurekset
Uunijuurekset on helppo valmistaa!Shutterstock
Julkaistu 17.04.2013 10:44(Päivitetty 27.09.2019 08:52)

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunijuurekset ovat helppo ja klassinen lisuke! Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa valmistettiin uunijuureksia. Katso Kari Aihisen helppo resepti ja vinkit ja laita uunijuurekset paistumaan! Juuresten lisäksi voit heittää pellille pilkottuja kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa

Ainekset

  • 1 iso palsternakka
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • ½ mukulaselleri
  • Suolaa ja pippuria
  • Öljyä
  • Tuoreita yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, rakuunaa
  • (valkosipulia)

Jos haluat mukaan muita kasviksia

  • 1–2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • Perunaa

Valmistusohje

Uunijuurekset valmistuvat näin
 

HUOM! Kun valmistat samalla pellillä eri kypsymisajan vaativia vihanneksia, niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, bataatti, lanttu vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min, jopa 50 min) Lisää pehmeämmät vihannekset myöhemmin (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min)
 

  1. Pese ja pilko juurekset ja vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi. Tee samaan aikaan uuniin menevistä paloista suurin piirtein samankokoisia niin ne myös kypsyvät samanaikaisesti. Jos käytät perunoita, niitäei tarvitse kuoria,vaan voit lohkota ne kuorineen. Jos käytät paprikaa, poista kanta, siemenet ja sisustan valkoiset osat. Jos käytät kesäkurpitsaa, viipaloi se, mutta älä kuori. Viipaloi kesäkurpitsa mutta älä kuori.
  2. Mausta uunijuurekset aina ennen kuin lisäät niihin öljyä! Mausteet eivät pääse imeytymään kunnolla juureksiin jos lisäät ne vasta öljyn jälkeen. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi tuoreita yrttejä.
  3. Paista uunijuurekset 185 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia. Paistoaika riippuu juureksista ja vihanneksista. Kokeile kypsyyttä etteivät juurekset mene liian pehmeiksi. Juureksiin pitää tulla paahtunut pinta ja niiden pitää olla kypsiä. Voit käännellä juureksia muutaman kerran paiston aikana.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset