Uunijuurekset valmistuvat näin
HUOM! Kun valmistat samalla pellillä eri kypsymisajan vaativia vihanneksia, niin laita uuniin ensin pisimmän ajan vaativat juurekset (peruna, porkkana, palsternakka, bataatti, lanttu vaativat kypsymiseen reilun 30-40 min, jopa 50 min) Lisää pehmeämmät vihannekset myöhemmin (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli n. 20 min)
- Pese ja pilko juurekset ja vihannekset reilun kokoisiksi paloiksi. Tee samaan aikaan uuniin menevistä paloista suurin piirtein samankokoisia niin ne myös kypsyvät samanaikaisesti. Jos käytät perunoita, niitäei tarvitse kuoria,vaan voit lohkota ne kuorineen. Jos käytät paprikaa, poista kanta, siemenet ja sisustan valkoiset osat. Jos käytät kesäkurpitsaa, viipaloi se, mutta älä kuori. Viipaloi kesäkurpitsa mutta älä kuori.
- Mausta uunijuurekset aina ennen kuin lisäät niihin öljyä! Mausteet eivät pääse imeytymään kunnolla juureksiin jos lisäät ne vasta öljyn jälkeen. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi tuoreita yrttejä.
- Paista uunijuurekset 185 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia. Paistoaika riippuu juureksista ja vihanneksista. Kokeile kypsyyttä etteivät juurekset mene liian pehmeiksi. Juureksiin pitää tulla paahtunut pinta ja niiden pitää olla kypsiä. Voit käännellä juureksia muutaman kerran paiston aikana.