Joko testasit hittijuoman? Huomattavasti valmisversiota halvempaa: "Kuulemma pitää flunssan poissa"
Suosittuja inkiväärishotteja voi tehdä helposti itse kotona – ja samalla säästää rahaa!
Flunssakauden jyllätessä kannattaa pitää huolta omasta vastustuskyvystä varmistamalla riittävä vitamiinien saanti. Esimerkiksi lääkekasvina käytetyllä inkiväärillä on tutkitusti erilaisia terveysvaikutuksia ja sen sisältämät antioksidantit ehkäisevät elimistön tulehdustiloja.
Erilaiset vastustuskykyä ylläpitävät inkiväärishotit ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan ja juomia saa ostettua myös valmiina kaupasta. Valmiiden inkiväärishottien litrahinta kipuaa kuitenkin helposti useisiin kymmeniin euroihin. Mikset siis kokeilisi valmistaa inkiväärishotteja itse huomattavasti halvemmalla?
Oman inkiväärishottinsa ohjeen on aiemmin jakanut muun muassa kokki Harri Syrjänen.
– Kuulemma pitää flunssan poissa. Oli aika kalliita kaupassa valmiit inkiväärijuomat, niin ajattelin, ettei voi olla kummoinen homma tehdä itse. No ei ollu, kaikki myllyyn ja virrat täysille. Tuli huikeen hyvää, kokki kehui vuonna 2022 Instagram-julkaisussaan.
Katso resepti: Harri Syrjäsen inkiväärishotti
Syrjäsen inkiväärijuoma sisältää inkiväärin lisäksi muun muassa sitruunaa ja omenaa.
Inkiväärishotin sisältöä voi helposti varioida eri hedelmillä ja mausteilla.
Näin teet helpon inkiväärishotin
MTV Uutisten Makuja-toimituksessa testattiin ohjetta, jossa vitamiinpommi sai makua muun muassa appelsiinista ja potkua kurkumasta. Valmista juoma tehosekoittimessa ja siivilöi puhtaaseen litran lasipulloon. Säilytä jääkaapissa ja nauti shotteina.
100 g inkivääriä
2 sitruunaa
2 appelsiinia
½ tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
5 dl vettä
1 rkl hunajaa
Kuori inkivääri (kuoriminen onnistuu helpoiten teelusikan kärjellä) ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja lohko sitruunat ja appelsiinit.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
Siivilöi juoma kulhoon. Painele lusikalla massaa siivilän läpi, jotta saat kaiken nesteen talteen.
Kaada inkiväärijuoma suppilon avulla pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka