Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jos haluat mehevää savulohta, tee näin: "Aika valtava ero"

4:30img
KATSO VIDEO: Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa.
Julkaistu 17.06.2023 17:25
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Janne Puumalainen

janne.puumalainen@mtv.fi

@puumajanne

Kala-asiantuntijan savustusvinkeillä valmistat elämäsi parasta savulohta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokki Sauli Kemppaisen vinkit savustamiseen. Kemppaisen mukaan savustamisessa tärkeimpiä seikkoja ovat hyvä raaka-aine sekä sen oikeanlainen suolaus.

Hyvän suolauksen nimeen vannoo myös Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen. Kala-asiantuntija suositteli Viiden jälkeen -ohjelmassa suolaliemellä suolaamista. Kirjolohifileelle riittää hänen mukaansa noin 15–30 minuutin suolaus liemessä.

Lue myös: Oletko hoksannut kätevää arkiruokaa? Avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"

Näin kalafilee kannattaa laittaa savustimeen

Myös sillä on väliä, miten kalafileen savustimeen asettelee. Reinikainen suosittelee asettelemaan fileet päällekäin nahkapuoli ulospäin. 

– Näin nahka suojelee kalan lihaa ja kalasta tulee todella mehukas. Tämä on melkeinpä paras tapa erityisesti vähärasvaista kalaa savustaa, Reinikainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Myös MTV Uutisten toimittaja vakuuttui vinkistä maistettuaan lopputulosta. Viiden jälkeen -lähetyksessä maisteltiin kahdella eri tavalla savustettua kirjolohta. 

– Täytyy sanoa, että on kyllä mehevä. Aika valtava ero.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten savulohi kannattaa valmistaa!
Lue myös: Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit