Kala-asiantuntijan savustusvinkeillä valmistat elämäsi parasta savulohta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokki Sauli Kemppaisen vinkit savustamiseen. Kemppaisen mukaan savustamisessa tärkeimpiä seikkoja ovat hyvä raaka-aine sekä sen oikeanlainen suolaus.
Hyvän suolauksen nimeen vannoo myös Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen. Kala-asiantuntija suositteli Viiden jälkeen -ohjelmassa suolaliemellä suolaamista. Kirjolohifileelle riittää hänen mukaansa noin 15–30 minuutin suolaus liemessä.
Lue myös: Oletko hoksannut kätevää arkiruokaa? Avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"
Näin kalafilee kannattaa laittaa savustimeen
Myös sillä on väliä, miten kalafileen savustimeen asettelee. Reinikainen suosittelee asettelemaan fileet päällekäin nahkapuoli ulospäin.
– Näin nahka suojelee kalan lihaa ja kalasta tulee todella mehukas. Tämä on melkeinpä paras tapa erityisesti vähärasvaista kalaa savustaa, Reinikainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Myös MTV Uutisten toimittaja vakuuttui vinkistä maistettuaan lopputulosta. Viiden jälkeen -lähetyksessä maisteltiin kahdella eri tavalla savustettua kirjolohta.
– Täytyy sanoa, että on kyllä mehevä. Aika valtava ero.