Klassikkoleivonnaiset saavat hauskan jouluisen kuorrutteen rocky road -tyyliin.
Mokkapalat ovat jokaiselle tuttu ja helppo leivonnainen, joka koostuu mehevästä kakkupohjasta ja pehmeästä, mokkaisesta täytteestä.
Joulunaikaan mokkapalat saa tunnattua helposti ja näyttävästi loihtimalla kuorrutteesta rocky road -tyylisesti kuivatuista marjoista, piparimurskasta ja mantelirouhesta. Vain mielikuvitus on rajana jouluisen kuorrutteen teossa!
Jouluiset mokkapalat
Pohja:
200 g voita/margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
50 g voita
tomusokeria
3/4 dl kuumaa vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
kuivattuja karpaloita
murskattuja pipareita
mantelirouhetta
Sulata voi mokkapalataikinaa varten. Anna jäähtyä hetken aikaa sivussa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen.
Sekoita sulatettu, jäähtynyt voi joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Aloita kuorrutteen valmistaminen. Sulata voi kattilassa ja sekoita muut aineet hiljalleen voisulan joukkoon. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrute on sileää.
Kaada kuorrute jäähtyneen mokkapalapellillisen päälle. Ripottele päälle esimerkiksi mantelirouhetta, kuivattuja karpaloita ja murskattuja pipareita.