1. Jauha kuoritut mantelit myllyllä. Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita sitten voivaahtoon mantelijauhe, muna ja jauho ja sekoita joustavaksi taikinaksi. Muotoile taikina rullaksi, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leikkaa taikinarulla ohuiksi viipaleiksi ja painele ne sormilla voideltuihin pieniin metallivuokiin. Paista vuokia 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kokonaan.
3. Kinuski: Sekoita sokeri, siirappi, kerma, voi ja kaakao kasarissa. Keitä seosta miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Tee kuulakoe: tipauta lusikalla hiukan massaa lasilliseen kylmää vettä. Jos massasta voi muotoilla sormilla kuulan, se on valmista. Keitä muuten hieman lisää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
4. Kaada kinuskimassaa jäähtyneisiin leivospohjiin, jotka olet kumonnut vuoista. Tarjoile heti, kun täyte on jäähtynyt tai säilytä tällaisina. Ennen tarjoilua pursota kermavaahtonokare jokaisen leivoksen pinnalle, koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla.