Runebergintortut
Runebergintortuilla on pitkä historia. Nauti jälkiruokana tai vaikka aamupalaksi kuten J. L. Runeberg.
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 dl piparkakkumuruja
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl kermaa
Kostutusliemi
- 2 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta
Päällinen
- vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Sokerikuorrute
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 -1rkl sitruunan mehua tai vettä
- (Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää valmista sokerikuorrutetta.)
Valmistusohje
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kardemumma, piparkakkumurut ja mantelijauho taikinaan sekä lopuksi kerma. Sekoita hyvin.
Täytä voidellut vuoat 2/3 osaa vuoasta. Laita vuoat uunipellille ja paista torttuja 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Jos käytössäsi on paistonkestävää marmeladia, voit painaa jauhotetulla sormella syvennyksen taikinaan ja täyttää sen marmeladilla. Jos vadelmahillo ei kestä paistamista, niin paista tortut ensin kypsiksi ja koristele ne vasta paistamisen jälkeen.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää lopuksi mantelilikööri. Sivele kostutusliemellä tortut heti paistamisen jälkeen. Anna torttujen jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu keskenään, lisää mehua ainoastaan sen verran että saat notkean sokerimassan. Pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa