Runebergintortut

Runebergintortuilla on pitkä historia. Nauti jälkiruokana tai vaikka aamupalaksi kuten J. L. Runeberg.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl piparkakkumuruja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kermaa

Kostutusliemi

  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta

Päällinen

  • vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia

Sokerikuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 -1rkl sitruunan mehua tai vettä
  • (Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää valmista sokerikuorrutetta.)

Valmistusohje

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kardemumma, piparkakkumurut ja mantelijauho taikinaan sekä lopuksi kerma. Sekoita hyvin.

Täytä voidellut vuoat 2/3 osaa vuoasta. Laita vuoat uunipellille ja paista torttuja 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.

Jos käytössäsi on paistonkestävää marmeladia, voit painaa jauhotetulla sormella syvennyksen taikinaan ja täyttää sen marmeladilla. Jos vadelmahillo ei kestä paistamista, niin paista tortut ensin kypsiksi ja koristele ne vasta paistamisen jälkeen.

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää lopuksi mantelilikööri. Sivele kostutusliemellä tortut heti paistamisen jälkeen. Anna torttujen jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu keskenään, lisää mehua ainoastaan sen verran että saat notkean sokerimassan. Pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!