K-kauppias Petri paljastaa: Ulkomaiset asiakkaat ihmettelevät aina yhtä tiettyä asiaa suomalaisessa ruokakaupassa
Torstaina avautuvassa Mall of Tripla -ostoskeskuksessa on yhteensä viisi päivittäistavarakauppaa. Yksi niistä on K-Supermarket Tripla, joka aikoo erottautua muista muun muassa panostamalla rohkeasti kasvisruokaan.
Kerroimme jo aiemmin Suomen suurimpaan ostoskeskukseen, Pasilan Triplaan avautuvista poikkeuksellisista supermarketeista: Prisma tulee olemaan kaikkien aikojen ensimmäinen city-Prisma sushiravintoloineen ja K-Supermarketista löytyy muun muassa oma vegebutcher. MTV pääsi kurkistamaan sisään molempiin kauppoihin ennen virallisia avajaisia.
Kaupassa oma keittiömestari ja vegebutcher
Kauppias Petri Miettisen ei tarvitse pyöritellä peukaloitaan tällä viikolla, sillä kaupan alan konkari pyörittää Triplassa vaimonsa Minnan kanssa peräti kahta kauppaa, K-Marketia ja K-Supermarketia.
– Jos haluatte tietää, mitä kiire on, niin avatkaa kaksi kauppaa samana päivänä, Miettinen vitsaili MTV:lle.
Triplan K-Supermarketin suunnittelussa on ollut alusta alkaen mukana myös kokki Jyrki Sukula.Sukula on ollut mukana rakentamassa kaupan sisälle avattavaa ravintola Bölen Hellaa, jossa aiotaan tehdä valmisruoan vallankumous.
Keittiötä johtaa Suomen ensimmäinen kaupan oma keittiömestari Mika Sillanpää kahdeksan kokin kanssa. Kasvisruokaan aiotaan panostaa täysillä ja kaupassa toimii Suomen ensimmäinen vegebutcher, kasvismestari, joka pilkkoo, höyryttää, paistaa, marinoi ja esivalmistelee sesongin kasvikset.
Ulkomaiset vieraat iso asiakasryhmä
Kauppias Petri Miettinen arvelee, että kaupan asiakaskunta tulee koostumaan myös ulkomaisista asiakkaista.
– Arvioin jossain vaiheessa, että 20 prosenttia asiakaskunnasta ei puhu suomea kotikielenään. Meillä on kaupassa viestintä suomeksi ja englanniksi. Yläpuolella on 450-huoneinen S-ryhmän hotelli ja vieressä lentokentälle lähtevä junarata. Ýmpäristö on hyvinkin kansainvälinen, Miettinen perustelee.
Kauppiaan mukaan koko kaupan rakennusprojekti ideasta toteutukseen on ollut todella pitkä. Ensimmäiset piirustukset on piirretty jo 7 vuotta sitten, mikä on asettanut omat haasteensa kaupan suunnittelulle.
– Vähittäiskauppa kokenut seitsemässä vuodessa kohtuullisen muutoksen. Pohjat on luotu seitsemän vuotta sitten. Kun halusin esimerkiksi pienetää kaupan lihavarastoa vuosi sitten, niin se ei enää onnistunut.
Iso maitotuoteosasto herättää hämmennystä
K-Supermarket Triplassa on muun muassa 50 metriä pitkä maitohyllystö. Pitkä seinämä erilaisia maitotuotteita on tuttu näky monista muistakin suomalaiskaupoista. Sellaista ei kuitenkaan muualla maailmassa näe.
– Iso maitotuoteosasto on suomalainen erikoisuus. Menee mihin tahansa muualle Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, niin tämän kokoisia maitohyllyjä ei ole missään. Ulkomaiset herrasmiehet ja rouvashenkilöt ihmettelevät aina hämmentyneenä, kun katsovat suomalaiskauppojen maitohyllyjä, Miettinen kertoo.
Miettisen mukaan maitotaloustuotteet myyvät Suomessa edelleen, vaikka käyttö onkin siirtynyt perusmaidosta enemmän muihin tuotteisiin, kuten rahkoihin ja maidonkorvikkeisiin. .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"