Espooseen avautuu ruokakauppa, jota ei ole ennen Suomessa nähty – anniskelulupa oli pudottaa kauppiaan persuksilleen: "En voi vieläkään uskoa, että tämä on mahdollista"
Espoon Kauklahteen avautuu kesäkuun alussa ruokakauppa, joka on Suomessa ensimmäinen laatuaan.
K-Supermarket Lasihytti Espoon Kauklahdessa on monella tapaa poikkeukselinen kauppa. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla avautuvasta Lasihytistä löytyy muun muassa maailman pienin kahvipaahtimo, sushiravintola, viinibaari sekä ranskalaistyylinen juustohuone.
Supermarketin tiloissa toimii myös uuden ajan kukkakauppa ja legendaarisen espoolaisen Halmeen leipomon toimipiste. Kyseessä ei ole paistopiste, vaan ihan oikea jauholeipomo ruisjuuren kera. Halmeen leipomo on toiminut Espoon Kauklahdessa vuodesta 1899.
Supersuosittu kalakauppa
Omaa kalatiskiä ei ruokakaupan sisältä löydy, sillä kalanmyynnin hoitaa heinäkuun puolesta välistä alkaen omissa tiloissaan, kaupan kyljessä suosittu Maxin kala. Kalakaupasta voi tuoreen kalan lisäksi ostaa myös muun muassa kalaruoka-annoksia, sillä tiloihin rakennetaan iso ravintolatason keittiö.
– Tarkoitus on myydä lounasta ja hyvää kotiruokaa, jota voi ostaa mukaansa. Olen huomannut, että ihmiset eivät enää loppuviikosta jaksaisi kokata, mutta eivät välttämättä halua mennä einesosaston kauttakaan kotiin. Tulemme siis panostamaan todella paljon terveelliseen kotiruokaan, kalakauppias Max Grönholm kertoo.
Maxin kala tunnetaan ennen kaikkea laadusta ja tuoreudestaan.
– Kun aamulla avaamme liikkeen, meillä on aina kotimaisesta kalasta edellisenä päivänä pyydettyä ja tuontikalasta sitä edellisenä päivänä pyydettyä kalaa.
Pirkka-viiniä ja ravintolatasoisia herkkuja
Kauklahden K-Supermarketiin tulee viinibaari, jossa myydään Pirkka-viinejä ensimmäisenä lähikauppana Suomessa. Pirkka-viinejä voi nauttia kaupassa ruokaostosten yhteydessä. Ravintolaruokaan ja kulinaristisiin elämyksiin panostavaan kauppaan tulee yhteensä 20 asiakaspaikkaa. Ruoaksi voi valita esimerkiksi tapaksia, burgereita, juustoja tai Lasihytin kokin tekemiä annoksia.
Viinibaarin lisäksi myös italialaisten puuseppien suunnittelemassa ja rakentamassa juustohuoneessa on mahdollista nauttia viinejä ja juustoja juustomestarin ollessa paikalla. Juustohuoneessa on kymmenen asiakaspaikkaa.
– Haluamme olla edelläkävijöitä ja viedä kulttuuria eurooppalaiseen suuntaan. Miksei ruokaostosten ohessa voisi istahtaa hetkeksi alas ja nauttia lasin viiniä tapasten kanssa? Puitteet ja innostus on jo olemassa, Lasihytin kauppias Erkki “Eki” Zaiedman sanoo.
Anniskelulupa juustohuoneeseen
Kauppiaan mukaan Lasihytissä on todennäköisesti ensimmäinen juustohuone Suomessa. Zaiedman kerto kuitenkin yllättyneensä totaalisesti siitä, että tiukasta alkoholipolitiikastaan tunnetussa maassamme heltiää lupa myös alkoholitarjoilulle.
– Se, mikä tästä tekee erikoisen, niin meillä on myös anniskeluoikeudet juustohuoneessa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. En voi vieläkään uskoa, että tämä on mahdollista ja viranomaisille ok, Zaiedman nauraa.
– Ainakin sain 400 euron laskun eli lupamaksun, joten toivottavasti en näe unta ja tämä pitää paikkansa, hän jatkaa.
Lasihytti on saanut yhteistyökumppanikseen muun muassa juustoliike Lentävän Lehmän. Kyseessä on Zaiedmanin mukaan ensimmäinen kerta, kun Hakaniemen kauppahallissa toimiva juustoliike lähtee yhteistyöhön kaupan kanssa. Lentävä Lehmä maahantuo juustoja, joita ei muualta Suomesta saa.
Mitä lapsi ostaa ruokakaupasta, jos saa itse valita? Katso video:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"