Kaupunkilaisten Prisma-perheiden uusi pyhiinvaelluskohde? MTV pääsi kurkistamaan ennakkoon Triplan poikkeukselliseen city-Prismaan – tältä siellä näyttää
Kauppakeskus Tripla avaa ovensa torstaina 17.10. ja Pasilan ytimeen avautuu samalla myös useampi uusi ruokakauppa. MTV pääsi tutustumaan ennakkoon kaupunkilaisille suunnattuun city-Prismaan. Kauppa avautuu torstaina ja viimeistelytyöt sekä hyllytys ovat parhaillaan käynnissä.
Hypermarketin voi nyt löytää myös Helsingin ytimestä, kun Prisma Tripla avaa ovensa torstaina. Kyseessä on ainutlaatuinen Prisma-konsepti, jota ei ole ennen Suomessa nähty.
– Kaupunkilaisten omaa Prismaa on odotettu. Helsinkiin ei ole avattu uutta Prismaa kymmeneen vuoteen. Uusi ja uudenlainen Prisma sijaitsee julkisen liikenteen keskipisteessä, jossa kohtaavat lähialueen asukkaat, työmatkalaiset sekä kauempaa vierailijat, kertoo ketjujohtaja Anu Tuomaala HOK-Elannolta.
Oma sushiravintola, artesaanipizzaa ja ruokatori
Uudessa Prismassa avautuu muun muassa Suomen ensimmäinen Sushi Daily -sushiravintola. Sushi Daily tarjoilee japanilaisen sushikokin esepteistä paikan päällä asiakkaiden edessä valmistettua tuoretta sushia päivittäin. Myös muihin valmisruokaratkaisuihin panostetaan entistä enemmän ja mukaan voi ostaa sushin lisäksi esimerkiksi uunituoretta artesaanipizzaa, joka on paistettu kaupan omassa pizzauunissa.
– Kaupunkilaiset ovat toivoneet meiltä muun muassa mukaan otettavan ruoan vaihtoehtoja, laajaa hedelmä- ja vihannesosastoa ja palvelevaa kalatiskiä. Vastaamme toiveisiin ruokatorilla, kertoo Kimmo Kosonen, Prisma Triplan johtaja HOK-Elannolta.
Ruokatorilta löytyy lisäksi muun muassa dumplingeja, tapaksia, täytettyjä patonkeja sekä keitto- ja salaattiaterioita. Pitkä palvelutiski tarjoaa sesongin kaloja, maustebaarissa toiveiden mukaan maustettua lihaa ja kanaa sekä raakakypsytettyä Dry Aged -lihaa. Leipäpuolta pyörittää Fazer-jauholeipomo, jonka valikoimista saa myös lähialueen pienleipomoiden tuotteita.
– Valttejamme ovat laadukkaat nopean syömisen ja valmisruokien vaihtoehdot, jotka voi napata mukaan tai nauttia paikan päällä kahvilassa. Niiden suosio on ollut kasvussa jo pitkään ja se tulee näkymään Triplassa, kertoo Kosonen.
Myös juomapuoleen satsattu
City-Prisman juomapuolella tullaan näkemään runsaasti erikoisoluita ja pienpanimotuotteita.
– Ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet ja ei välttämättä enää mennä mäyräkoiran kanssa kassalta ulos. Nyt halutaan erikoisoluita. Myös alkoholittomien oluiden myynti on valtavassa kasvussa. Liksi panostamme erilaisiin trendi- ja hyvinvointijuomiin, kertoo S-ryhmän tuoretuotteiden valikoimajohtaja Antti Oksa.
Hevi-osastolla asiakkaat voivat puolestaan puristaa pulloon mehua tuoreista appelsiineista. Uuden kaupan ruokaosastolla ollaan haluttu panostaa erityisesti ajankohtaisuuteen, tuoreuteen, laatuun ja helppouteen. Vaikka kauppa houkutteleekin varmasti kaupunkilaisia perheitä, Antti Oksa uskoo asiakaskunnan olevan normaalia monipuolisempi.
– Tämä on Prismalle poikkeuksellinen sijainti. Jos normaalisti Prismaan tullaan perhefarmariautolla, joka ladataan täyteen tavaraa, niin täällä on varmasti enemmän variaatiota asiakaskunnassa, Oksa arvelee.
Prisman käyttötavarapuolella panostetaan sen sijaan pukeutumiseen, kodin osastoihin, leluihin sekä uuteen Gaming-osastoon. Vaateosastolta löytyy esimerkiksi Duudsoneiden Lakeus-mallisto.
Kaupunkikeskustaan sovitettuja Prismoja on tarkoitus avata lähivuosina muuallekin. HOK-Elanto avaa ensi vuonna Prisman Herttoniemen Hertsissä.
MTV vieraili myös Triplaan avautuvassa K-Supermarketissa. Lisää aiheesta ja video kaupan sisältä keskiviikkona.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"