Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kääretortusta näppärästi näyttävä leivos! Kokeile Katin gluteenitonta herkkua

0:40imgKATSO VIDEO: Kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erottelu: Pidä mielessä tärkeä seikka!
Julkaistu 08.04.2023 14:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perunajauhoista valmistuva gluteeniton kääretorttu taipuu myös näyttäväksi leivonnaiseksi.

Jos kaipaat raikaista tarjoiltavaa pääsiäispöytään tai kevään muihin juhliin, kokeile näitä sitruuna-marenkileivoksia!

Sitruuna-marenkileivosKääretorttu taipuu myös leivokseksi pienellä marenkilisällä.MTV

Gluteenittomasta kääretorttupohjasta syntyvä leivonnainen on Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen käsialaa. 

– Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi, Kati vinkkaa.

Kääretorttuviipaleet kruunataan itse tehdyllä marengilla. Marengin valmistamista varten kanamunan valkuaiset ja keltuaiset täytyy erotella. 

Katso jutun yllä olevalta videolta vinkki kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erotteluun ja nappaa sitruuna-marenkileivosten ohje: Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta