Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin
Julkaistu
Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi.
- Annosmäärä: 13 annosta
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 200–300 g lemon curdia
Marenki
- 3 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl sokeria
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille.
- Levitä pinnalle lemon curd ja kääri tiukalle rullalle.
- Laita kääretorttu jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ennen tarjoilua ja laita leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
- Valmista marenki: Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Laita seos pursottimeen ja pursota seos kääretorttuviipaleiden päälle tai lusikoi runsaiksi keoiksi.
- Ota pinnalle väriä kaasupolttimolla.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät