- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille.
- Levitä pinnalle lemon curd ja kääri tiukalle rullalle.
- Laita kääretorttu jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ennen tarjoilua ja laita leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
- Valmista marenki: Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Laita seos pursottimeen ja pursota seos kääretorttuviipaleiden päälle tai lusikoi runsaiksi keoiksi.
- Ota pinnalle väriä kaasupolttimolla.
- Tarjoa!
Makuja
Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin
Kääretortusta saa näyttävän leivonnaisen.MTV
Julkaistu 06.04.2023 09:51
Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi.
- Annosmäärä: 13 annosta
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 200–300 g lemon curdia
Marenki
- 3 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl sokeria