Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihinen päräytti klassisen lasagnen uuteen uskoon: "Rakenne on suhteellisen messevä"

0:50imgKATSO MYÖS: Muistatko vielä nämä Sininen Lenkki -mainokset?
Julkaistu 11.02.2023 09:42

Emmi Niiniaho

Lasagnen voi valmistaa myös lenkkimakkarasta.

Kaikkien kotikokkien sankari, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen.

– Tänään tehdään tuleva, Suomen kuuluisin ja menestynein lasagne,  MTV:n Kaappaus keittiössä ja Master Chef -Suomi -ohjelmistakin tuttu Aihinen pohjusti reseptiään vaatimattomasti HKScanin mediatilaisuudessa.

Lue myös: Ovela kikka halvempaan kalakeittoon ja kaksi kevyttä säästösoppaa – "Nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka"

Lenkkimakkaralasagne

Aihisen lasagne on tehty klassisesta lenkkimakkarasta, joka pitää miehen mukaan aina paistaa ennen käyttöä, jotta viipaleisiin saadaan makua pintaan ja lopputulos näyttääkin paremmalta.

Lasagne sisältää lenkkimakkaran ja perinteisten lasagnelevyjen lisäksi tuoretomaattisalsaa, jossa on basilikaa ja oreganoa sekä paksuhkoa savujuustokastiketta ja parmesaania.

Juustokastikkeen pitää olla Aihisen mukaan melko paksua, sillä tuoresalsa on puolestaan hieman vetistä.

Savujuustokastikkeen ja tuoresalsan voi Aihisen mukaan valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin ruoan saa nopeasti vuokaan ja uuniin.

– Rakenne on suhteellisen messevä. Se ei valu, se on kiinteä, mutta se on kuitenkin mehukas – voisiko sanoa pannacottamainen, Aihinen runoilee.

Kun lasagnea tekee kerralla isomman satsin, keittiössä ei tarvitse erikseen huhkia joka päivä.

Katso resepti Aihisen lenkkimakkaralasagneen täältä.

Lue myös: Nyt on helppoa jauheliharuokaa koko perheen makuun – "Tuli ihan superhyvä"

Lue myös: Arkiruoka hakusessa? Testaa Harrin "superhyvä" lasagnekeitto

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka