Lasagnen voi valmistaa myös lenkkimakkarasta.
Kaikkien kotikokkien sankari, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen.
– Tänään tehdään tuleva, Suomen kuuluisin ja menestynein lasagne, MTV:n Kaappaus keittiössä ja Master Chef -Suomi -ohjelmistakin tuttu Aihinen pohjusti reseptiään vaatimattomasti HKScanin mediatilaisuudessa.
Lue myös: Ovela kikka halvempaan kalakeittoon ja kaksi kevyttä säästösoppaa – "Nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka"
Lenkkimakkaralasagne
Aihisen lasagne on tehty klassisesta lenkkimakkarasta, joka pitää miehen mukaan aina paistaa ennen käyttöä, jotta viipaleisiin saadaan makua pintaan ja lopputulos näyttääkin paremmalta.
Lasagne sisältää lenkkimakkaran ja perinteisten lasagnelevyjen lisäksi tuoretomaattisalsaa, jossa on basilikaa ja oreganoa sekä paksuhkoa savujuustokastiketta ja parmesaania.
Juustokastikkeen pitää olla Aihisen mukaan melko paksua, sillä tuoresalsa on puolestaan hieman vetistä.
Savujuustokastikkeen ja tuoresalsan voi Aihisen mukaan valmistaa jo edellisenä päivänä, jolloin ruoan saa nopeasti vuokaan ja uuniin.
– Rakenne on suhteellisen messevä. Se ei valu, se on kiinteä, mutta se on kuitenkin mehukas – voisiko sanoa pannacottamainen, Aihinen runoilee.
Kun lasagnea tekee kerralla isomman satsin, keittiössä ei tarvitse erikseen huhkia joka päivä.