Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne
Julkaistu
Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen. Lopputuloksena on lenkkimakkaraa ja savujuustokastiketta sisältävä herkku.
- Annosmäärä: 1 vuoallinen
Lasagne
- 1 pkt lenkkimakkaraa, esim. HK sininen lenkki (580 g)
- 1/2 pkt (250g) lasagnelevy (tarvitaan noin 10 levyä)
- 500–600 g tuoretomaattisalaatti (ohje alla)
- 6–7 dl savujuustokastike (ohje alla)
- 50 g parmesaani
- oregano/basilika
“Tuore tomaattisalaatti“
- 500 g tomaatti (eri värisiä ja kokoisia)
- 1 kpl punasipuli
- 1 kpl valkosipuli
- ⅓ pnt oregano/basilika
- 2 rkl oliiviöljy
- 1 rkl punaviinietikka
- 1–2 rkl sokeri
- 1 tl suola
- mustapippuri
Savujuustokastike
- 35 g voi
- 35 g vehnäjauho
- 6 dl täysmaito
- 250 g savujuusto
- 100 g tuorejuusto (maustamaton)
- 1 tl dijonsinappi
- 1 tl suola
- mustapippuri
Valmistusohje
- Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Nypi oreganon/basilikan lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita leikatut ainekset yhteen “salaatiksi”. Mausta se oliiviöljyllä, etikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Raasta savujuusto juustoraastimella. Lämmitä maito kuumaksi pienessä kattilassa. Sulata voi kattilassa isommassa kattilassa. Kun voi on sulanut ja kuuma, kaada vehnäjauhot voin sekaan. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi massaksi vatkaimella. Anna jauhojen alkaa “kiehua” voissa, mutta vältä ruskistamasta niitä. Lisää kuuma maito pienissä erissä voi-jauho massaan. Vatkaa koko ajan välttääksesi jauhojen paakkuuntumisen. Kun maito on jauhoseoksessa kokonaan, niin keitä vielä hetki kastiketta jotta jauhot kypsyvät noin 2-3 minuuttia tai kunnes kastike on paksua ja kiehuu hiljaa.
- Lisää joukkoon savujuustoraaste ja tuorejuusto. Älä keitä kastiketta enää tässä vaiheessa. Anna juustojen sulaa kastikeeseen hiljalleen. Sekoita vatkaimella saadaksesi tasaisen juustokastikkeen. Mausta lopuksi Dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja leikkaa makkarat pitkiksi ohuiksi viipaleiksi. Grillaa tai paista makkaraviipaleet.
- Kasaa lasagne kerroksittain voideltuu vuokaan. Aloita pohjalta tomaattisalaatilla, makkaralla, juustokastikkeella ja pastakerroksella. Toista tämä järjestys noin 3 kerrokseen, kunnes vuoka on täynnä. Kaada juustokastiketta viimeisen pasta kerroksen päälle ja viimeistele pinta vielä raastetulla parmesanjuustolla ja yrteillä.
- Paista lasagne 180-185 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pasta on pehmeää ja lasagnen pinta on kauniin paahtunut. Peitä lasagne foliolla, jos sen pinta alkaa paahtua liikaa. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti: Kari Aihinen/ HKScan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"