Kokeile näitä helppoja arkiruokia jauhelihasta.
Kuten aiemmin olemme kertoneet, suomalaiset ovat tilastojen valossa todellista jauhelihakansaa. Lihatiedotuksen mukaan puolet maassamme myytävästä tuoreesta lihasta on jauhelihaa ja sen myynnin arvo on noin puolet lihakaupasta.
Suomen suosituimpien arkiruokien joukossa on useampia jauheliharuokia: takuuvarmoja ikisuosikkejä ovat esimerkiksi jauhelihakastike sekä lihapullat.
Mutta mitä muuta helppoa jauhelihasta voisi kokata? Tässä kolme jauheliharuokavaihtoehtoa arkeen.
Lue myös: Pakastatko jauhelihaa? Älä vaan tee näitä mokia
Harri Syrjäsen lasagnekeitto
0:50
MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen ideoi viime vuonna Instagram-tilillään erilaisia keittoreseptejä seuraajiensa iloksi.
Yksi helpoista arkiruokaohjeista oli on keittoversio klassikkoruoka lasagnesta.
– Lasagne, tämä kaikkien aikojen klasari. Mutta voiko siitä tehdä OnePotin? No todellakin voi ja tuli ihan superhyvä keitto, kokki vakuutti Instagram-julkaisussaan.
Syrjänen kertoi lasagnekeiton yhtälön ratkaisemisessa menneen hetken, mutta lopputulos vakuutti Kokin mukaan sakea keitto on täyttävää, maku taivaallinen ja valmistus helppoa "kuin voikukan kasvatus".
Katso resepti: Harri Syrjäsen lasagnekeitto
Herkullinen italianpata on koko perheen suosikki
Italianpata-ainekset lienevät monille suomalaisille tuttu tuote kauppojen hyllyiltä. Tämän klassikkopastan tavaramerkkejä ovat pätkityt spagetit, jauheliha ja tomaattinen kastike.
Valmispussin valitsemisen sijaan kannattaa joskus testata italianpadan valmistamista itse. Se on nimittäin todella helppoa!
Italianpadan ohjeen loihti ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
– Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä, Kati vinkkaa.
Italianpata valmistuu myös nopeasti ja parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Kokeile siis klassikkopastan valmistamista kotona!
Nappaa ohje: Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle
Huippuhyvä makaronilaatikko: "Samettisen hyvää"
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ylivoimaisesti suosituin makaronilaatikkoresepti on televisiosta tutun kokki Kari "Kape" Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko.
Kun makaronilaatikko saa muhia ennen paistamista jääkaapissa yön yli, lopputulos on Kapen mukaan erityisen mehevä.
– Siitä tulee samettisen hyvää. On se vain hemmetin hyvä resepti! Kape ylisti vuonna 2019.