Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet
Kokki Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa yllättäviä ruokia maksamakkarasta.
Olisitko uskonut, että maksamakkarasta voi tehdä crème brûléen tai macarons-leivoksia? MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen demonstroi Huomenta Suomessa yllättäviä käyttötapoja perinteiselle maksamakkaralle.
Maksamakkaraa löytyy suomalaiskaupoista useilta eri brändeiltä, esimerkiksi kaupan omilta merkeiltä, Snellmanilta, Atrialta sekä HK:lta.
Nappaa alta Kapen reseptit.
Kapen maksamakkara-kinkkutoast eli croque monsieur
1 pkt porsaan rosvofileetä
8 siivua paahtoleipää (iso/jätti paahtoleipä)
1 rkl voita
8 siivua emmentaljuustoa
1 salaattisipuli hienonnettuna
1 suolakurkku viipaloituna
Maksamakkaratuorejuusto:
100 g kanamaksamakkaraa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
- Sekoita maksamakkara ja tuorejuusto yhteen tasaiseksi levitteeksi. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä kevyt kerros voita paahtoleipien ulkopinnoille. Levitä maksamakkaratuorejuusto leipien sisäpuolille.
- Laita leiville reilu määrä leikkelettä ja juustoa. Lisää lopuksi päälle hienonnettua sipulia ja suolakurkkuviipaleita. Paina kansileipä päälle.
- Paahda toastit rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi paistinpannulla tai voileipägrillissä.
Crème brûlée maksamakkarasta
puolikas vaniljatanko
300 g maksamakkaraa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
3 keltuaista
1 rkl sokeria
- Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne blenderiin yhdessä kerman, maidon ja maksamakkaran kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
- Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Sekoita massat keskenään.
- Annostele uuninkestäviin annosvuokiin.
- Nosta annosvuoat syvälle uunipellille. Siirrä uuniin. Kaada uunipellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
- Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35–45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy. Anna jäähtyä jääkaapissa 2– 3 h.
- Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Maksamakkara-macaronsit
Macarons:
125 g mantelijauhoja
225 g tomusokeria
0,25 dl taloussokeria
4 kananmunan valkuaista
- Sekoita mantelijauho ja puolet tomusokerista sekaisin keskenään.
- Sekoita valkuaiset, taloussokeri ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita massat keskenään ja laita pursotuspussiin.
- Pursota samankokoisia kekoja ja jätä huoneenlämpöön kuorettumaan.
- Paista tämän jälkeen uunissa noin 12 min 120-asteisessa uunissa.
- Jäähdytä, irrota silikonialustasta ja täytä.
Puolukkainen maksamakkaratäyte:
100 g maksamakkaraa
10 g puolukkasurvosta
Sekoita ainekset keskenään ja täytä macaronsit massalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka