Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen antaa vinkit pääsiäisaterialle.
Huippukokki Kari Aihinen suosittelee pääsiäisaterian jälkiruoaksi herkullista pannukakkua, jonka lisukkeena tarjoillaan raparperia ja valkosuklaakastiketta.
Aihinen kehottaa varaamaan pääsiäisruokien valmistamiseen tarpeeksi aikaa.
– Pääsiäisen pitäisi kuitenkin olla rauhoittumisen aikaa, hän toteaa MTV Uutisille.
LUE MYÖS: Kari Aihinen suosittelee suomalaisille yhtä pientä muutosta ruokavalioonsa: "Jokainen voi toteuttaa"
Haku Kaappaus keittiössä -ohjelman uudelle tuotantokaudelle on nyt auki. Hae mukaan ohjelmaan tästä.
Kaiserschmarrn-pannukakkua, raparperia ja kastike paahdetusta valkosuklaasta
4 annosta
valmistusaika 50 min
Kaiserschmarrn-pannukakku:
3 kananmunaa
1 vaniljatanko
2 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
25 g voita
ripaus suolaa
tomusokeria
Mehustettu raparperi:
300 g raparperia
2 dl vettä
1½ dl hillosokeria
Valkosuklaakastike:
200 g valkosuklaata
1½ dl kermaa
Tee ensin kastike paahdetusta valkosuklaata. Pilko valkosuklaa uunipellille. Nosta pelti 140-asteiseen uuniin ja paahda noin 14 minuuttia. Sekoita suklaata paahtamisen puolessa välissä. Suklaan pitäisi muuttua väriltään kauniin vaaleanruskeaksi.
Siirrä paahdettu valkosuklaa kattilaan. Sekoita joukkoon kerma. Kiehauta seos varovasti kastikkeeksi. Tarjoa kastike lämpimänä. Kastikkeen voi valmistaa etukäteen, säilyttää jääkaapissa ja lämmittää kattilassa miedolla lämmöllä tarvittaessa.
Valmista mehustetut raparperit. Kuori raparperi ja ota kuoret talteen. Leikkaa kuoritut raparperi pieniksi suupaloiksi.
Laita vesi, sokeri ja raparperinkuoret kattilaan. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa.
Siivilöi kuoret liemestä. Laita leikatut raparperit ja sokeriliemi kattilaan. Keitä noin 1–3 minuuttia riippuen siitä, haluatko säilyttää raparperissa rakennetta vai tehdä hillomaisemman raparperin. Nosta liedeltä ja jätä odottamaan.
Tee pannukakku. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältä siemenet talteen. Yhdistä maito, keltuaiset, vehnäjauhot, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Sekoita ainekset pannukakkumaiseksi taikinaksi.
Lisää ripaus suolaa valkuaisiin ja vatkaa ne kovahkoksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto ja pannukakkutaikina varovasti yhteen.
Sulata voi valurautapannuun (varmista, että myös pannun kahva on uuninkestävä). Odota, että voi alkaa kuplia kuumana pannulla. Kaada taikinamassa kuumalle paistinpannulle ja nosta pannu 180–190-asteiseen uuniin. Paista 10 minuuttia ja tarkista kypsyys. Jos pannukakku ei ole kypsää, jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia.
Revi kypsä pannukakku haarukalla kuumana pannulla. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Tarjoa pannulta tai vadilta ja lisää päälle valkosuklaakastiketta ja mehustettua raparperia.