Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku ja sopivat täydellisesti myös äitienpäivään. Kokeile Kari Aihisen huippusuosittua ohjetta
Köyhät ritarit ovat vanhanajan herkku: erittäin helppo, nopea ja edullinen aamiainen tai jälkiruoka, jota lapsetkin rakastavat. Reseptiin sopii erinomaisesti käytettäväksi edellispäivän leipä tai kuivahtanut pulla, joten ruokalaji on mainio tapa estää myös ruokahävikkiä.
Kari Aihisen köyhät ritarit uunivuoassa
Kokki Kari Aihinen opasti vuonna 2017 Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten köyhät ritarit valmistuvat näyttäväksi aamiaisherkuksi uunivuokaan.
– Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi vuokaan ja antaa mehustua ja maustua jääkaapissa yön yli. Sitten kun heräät, niin vuoka vaan 175-asteiseen uuniin paistumaan.
Reseptiä voi varioida helposti ja paahtoleivän sijaan käyttää vaikkapa ylijäänyttä patonkia tai ranskanleipää. Myös lisukemarjojen, pähkinöiden ja banaanin kanssa saa olla luova. Idea on, että ruokalajiin hyödynnetään kaapista löytyviä raaka-aineita.
Aihinen "aateloi" lopuksi köyhät ritarit vielä kunnon vaahterasiirappihunnulla.
– Tämä on luksusaamiaisherkku, Aihinen kertoo.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Keväällä 2019 Aihinen nosti reseptiä myös Instagram-tilillään. Keittiömestari suositteli tuolloin yllättämään oman äidin tai puolison äitienpäivänä näillä maailman parhailla köyhillä ritareilla.
Katso resepti: Kari Aihisen French toast eli ranskalaiset köyhät ritarit
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2021.