Nämä uunissa valmistuvat köyhät ritarit ovat kiireettömän aamun superherkku! Kokeile Kari Aihisen reseptiä.

Ainekset

  • 50 g voita
  • 1 + 0,5 dl fariinisokeria
  • 1 pkt paahtoleipää
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Tarjoiluun

  • pähkinöitä, marjoja, hedelmiä, vaahterasiirappia jne.
  • Jäätelöä tai kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja ota siitä talteen 2 rkl. Sekoita loppuun voisulaan 1 dl fariinisokeria. Levitä voi-sokeri seos n. 20x25 cm kokoiseen teräs- tai lasivuokaan. Lado päälle puolet paahtoleivistä.

2. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin keskenään ja mausta seos vaniljasokerilla. Kaada puolet seoksesta paahtoleipien päälle. Ripottele pinnalle 0,5 dl fariinisokeria, kaneli ja hasselpähkinät.

3. Lado päälle loput paahtoleivistä ja pirskottele päälle 2 rkl voisulaa. Kaada vuokaan loppu muna-maitoseos.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle pähkinöitä, marjoja, hedelmäpaloja ja viimeistele vaahterasiirapilla. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.

Vinkki: voit lisätä paahtoleipäkerrosten väliin vaikkapa banaaniviipaleita, maistuu ihanalta!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.