Keittiömestari Kari Aihisen perheessä klassiset köyhät ritarit valmistetaan uunivuokaan. Kokeile "Aihisen rouvan parempia french toasteja”.
Kokki Kari Aihinen opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten köyhät ritarit valmistuvat näyttäväksi aamiaisherkuksi uunivuokaan. Resepti on peräisin Aihisen omalta vaimolta.
– Tämä kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi vuokaan ja antaa mehustua ja maustua jääkaapissa yön yli. Sitten kun heräät, niin vuoka vaan 175-asteiseen uuniin paistumaan.
Reseptiä voi varioida ja paahtoleivän sijaan käyttää vaikkapa ylijäänyttä patonkia tai ranskanleipää. Myös lisukemarjojen, pähkinöiden ja banaanin kanssa saa olla luova. Idea on, että ruokalajiin hyödynnetään kaapista löytyviä raaka-aineita.
Aihinen ”aateloi” lopuksi köyhät ritarit vielä kunnon vaahterasiirappihunnulla.
– Tämä on meidän perheen luksusaamiaisherkku, Aihinen kertoo.