Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

34 x kastikeresepti

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.07.2016 21:17

Sanonnasta "Kastikkeesta kokki tunnetaan" en pidä lainkaan. Soosit ovat vain yksi osa annosta ja niillä voi loistaa siinä missä jokaisessa muussakin komponentissa, vaikkakin niihin pääsee kätkemään muita osia enemmän kokin salaisuuksia. Kokonaisuudesta mä kokit tunnen.  Mutta ei dissata hitustakaan kastikkeita, vaan isketään niitä nippu tarjolle. Keräilin blogin historiasta parhaita sooseja yhteen ja laitoin niitä lavealla näkemyksellä otsikoiden alle. Toimivat huomattavasti laajemmaltikin, joten otsikossa lähinnä tarjoiluehdotus.

Kastikkeet ovat kaikki joko nestemäisessä tai tahnamuodossa. Jätin esim. lihaa sisältävät soosit toiseen kertaan.

MEKSIKOLAISTA:

Tomaattisalsa

Mangosalsa

Kuolema kastikkeella -salsa

Mango-retiisisalsa

Salsa verde

Mojo de ajo

Chimichurri

Guacamole

Mole

PASTALLE YMS. ITALIALAISELLE:

Pesto alla Genovese

Rucolapesto

Paprikapesto

Mutti-tomaattikastike x 2

Punaviini-tomaattikastike

Saksanpähkinäkastike

Kermainen kantarellikastike

BBQ

BBQ-kastike kahdella tapaa

Ginger ale -kastike

KATURUOALLE JA DIPPAILUUN:

Tzatziki

Vegaaninen manteliaioli

Harissamajoneesi

Avokadotahna

Remoulade-kastike

LIHALLE:

Sinihomejuustokastike

Mustikka-vodkakastike

Tartar-kastike

Punaviinikastike

Timjami-punaviinikastike

Tillikastike

Tilli-vodka-kermakastike

Teriyaki-kastike

Japanilainen pesto

Tuoreimmat aiheesta

bbq-kastike