Jos perinteiset joululaatikot kyllästyttävät, testaa juureksia toisessa muodossa.
Uunijuurekset ovat helppo ja varma lisuke monelle eri ruoalle. Juuri nyt Suomessa eletään juuresten kulta-aikaa, joten nyt jos koskaan kannattaa kokata edullisista juureksista ruokaa.
Joululaatikot kuuluvat perinteisesti suomalaiseen joulupöytään, mutta kaikille ne eivät maistu. Laatikot voi kuitenkin korvata helposti esimerkiksi näillä uunijuureksilla!
Testaa joulumaustetut uunijuurekset
Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaituri Kati Jaakosen jouluisissa uunijuureksissa hyödynnetään joulupöydästä tuttuja juureksia. Porkkana, lanttu ja palsternakka saavat kaverikseen ruusukaaleja, punajuuria sekä jouluisia mausteita.
– Joulupöydässä voit erilaisten laatikkoruokien lisäksi tai tilalla tarjota myös uunijuureksia. Jouluista makua niihin saat mausteilla. Ruusukaalit antavat kivaa väriä ja antavat makua. Punajuuret kannattaa lisätä joukkoon viimeisenä, jotta ne eivät värjää muita kasviksia. Lisää joukkoon tähtianis ja kanelitanko, Kati vinkkaa.