Kuuluuko tämä ruoka sinun joulupöytääsi? Raivannut vaivihkaa tiensä suomalaisten uudeksi suosikiksi

Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut 1:36 Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut

Bataattilaatikosta on muodostunut uusi jouluruokasuosikki perinteisten laatikoiden rinnalle.

Videolla ohje pienen joulukinkun paistamiseen.

Syödäänkö teilläkin jouluna bataattilaatikkoa? Tämä makeasta juureksesta valmistuva joululaatikko on muutamassa vuodessa kasvattanut huimasti suosiotaan suomalaisten joulupöydissä. Bataattilaatikko on noussut vanhojen tuttujen joululaatikoiden, peruna-, lanttu- ja porkkanalaatikon rinnalle – joissain kotitalouksissa joku vanhoista laatikoista on saanut väistyä bataattilaatikon tieltä.

Suomalaiset valmisruokayritykset arvelivat jo vuonna 2016, että bataattilaatikosta on mahdollisesti muodostumassa jopa vaihtoehto imelletylle perunalaatikolle.

Bataattilaatikon valmistaminen on helppoa: ensin bataatti kuoritaan, lohkotaan ja keitetään kypsäksi, sitten soseutetaan ja lopuksi paistetaan uunissa muihin aineksiin sekoitettuna laatikoksi.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.