Kauanko avattu sipsipussi säilyy hyvänä?
Vaikka sipsipussin sisältö tuleekin useimmiten ahmittua kerralla, voi perunalastuja jäädä joskus myös yli. Kuinka kauan avattu sipsipussi oikeastaan säilyy?
MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kysyi Taffelin ja Estrellan asiantuntijoila sipsipussin säilyvyydestä.
Taffelin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ritva Mäenpää suosittelee syömään sipsit mahdollisimman nopeasti pussin avaamisen jälkeen.
– Sipsit kannattaa syödä vuorokauden sisällä pakkauksen avaamisesta, sillä rapeus katoaa.
Samoilla linjoilla ollaan myös Estrellalla.
– Perunalastut pakataan suojakaasuun, joka pitää ne rapeina. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.
Joidenkin mielestä tosin esimerkiksi juustonaksut ovat parhaimmillaan, kun ne ovat mehevöityneet sipsikulhossa yön yli. Naksut muuttuvat tällöin ihanan nahkeiksi.
Tämän nerokkaan niksin avulla sipsit säilyvät pidempään kuin vuorokauden:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"