Kauanko sipsit oikeasti säilyvät, jos pussin avaa? Yksi seikka paljastaa raksujen kunnon
Vaikka sipsipussin sisältö tuleekin useimmiten ahmittua kerralla, voi perunalastuja jäädä joskus myös yli. Kuinka kauan avatun sipsipussin sisältö oikeastaan säilyy?
MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kysyi vuonna 2017 Taffelin ja Estrellan asiantuntijoilta sipsipussin säilyvyydestä. Taffelilta suositeltiin tuolloin syömään sipsit mahdollisimman nopeasti pussin avaamisen jälkeen. Avainsana on nimittäin rapeus.
– Sipsit kannattaa syödä vuorokauden sisällä pakkauksen avaamisesta, sillä rapeus katoaa.
Samoilla linjoilla ollaan myös Estrellalla.
– Perunalastut pakataan suojakaasuun, joka pitää ne rapeina. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.
Pilalle sipsit eivät kuitenkaan päivässä mene. Sipsien käyttöikää voi myös hieman pidentää, jos osaa taitella avatun sipsipussin oikealla tavalla:
Nahkeat juustonaksut jakavat mielipiteet
Aina sipsien nahistuminen ei kuitenkaan välttämättä ole huono juttu. Joidenkin sipsifanienmielestä esimerkiksi juustonaksut ovat parhaimmillaan, kun ne saavat "mehevöityä" sipsikulhossa yön yli.
Naksut muuttuvat tällöin nahkeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"