Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keittiömestari Pekka Terävä ylistää "keskellä ei mitään" sijaitsevaa ruokapaikkaa, jonne suomalaiset vaeltavat bussilasteittain: "Kannattaa ehdottomasti mennä"

Pohjakulma saaristolaispitopöytä
Pohjakulman saaristolaispöytä on Pekka Terävän ja monen muun suomalaisen suosikki. Pohjakulma
Julkaistu 08.06.2019 09:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä paljastaa yhden suosikkiruokapaikoistaan Suomessa. 

Keittiömestari Pekka Terävällä on kaikille kesälomareissaajille kullanarvoinen vinkki: jos päädyt liikkumaan Naantalin seudulla, kannattaa pysähtyä syömään saaristolaispitopöydän ääreen.

– Naantalin Rymättylästä löytyy järjettömän hyvä saaristolaispöytä. Kyseessä on ravintola Pohjakulma. Se sijaitsee keskellä ei mitään, mutta siellä on aina bussilasteittain ihmisiä. 

Terävä suosittelee saaristolaispöydästä erityisesti sillejä ja silakoita. 

– He tekevät kaiken itse. Voisin syödä aina vähintään kaksi tai kolme lautasellista siellä, Terävä nauraa. 

Pohjakulma Naantali Rymättylä

Pohjakulma on vanhan kyläkoulun tiloissa. 

Pohjakulman nettisivut kertovat, että Rymättylän Poikon kylään vuonna 1904 rakennettu kyläkoulu on toiminut ravintolana vuodesta 1980 lähtien. Kaikki tarjottava valmistetaan omassa keittiössä perinteisin reseptein tuoreista raaka-aineista. 

Saaristolaispitopöydässä tarjolla on muun muassa runsas kalapöytä, itse valmistettua savukalkkunaa ja leikkeleitä, runsaasti salaatteja ja kotijuustoa. Lisäksi tarjolla on lämmintä ruokaa, kuten lihapullia sekä jälkiruokapöytä. 

Miten kasvikset kannattaa grillata? Katso videolta Pekka Terävän grillausvinkit:

8:32img

Tuoreimmat aiheesta

Matkailu