Keittiömestari, ravintoloitsija ja Michelin-kokki Pekka Terävä antoi keväällä 2020 vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi viime keväänä Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Terävä valmisti lähetyksessä karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen.
– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi.
Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
Perunagratiinia ja kiinankaalia karitsan kaveriksi
Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:
– Perunagratiini on sellainen vanhanaikainen klassikko. Maku on todella täyteläinen.
Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.
– Kiinankaali on myös todellinen unohdettu klassikko.