Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut huippukokki Henri Alén paljasti helleruokasuosikkinsa sekä joukon eksoottisimpia ruokia, joita hän on maailmalla syönyt.
Hellerajat paikkuvat viikosta toiseen, eikä säähan ole luvassa muutosta. Kun ilma on kuuma, kokki Henri Alén suosittelee nauttimaan kylmää, kevyttä ja raikasta ruokaa, kuten kylmiä vihanneskeittoja ja salaatteja. Vaikka kevyet ruoat ovat kesän ehdoton ykkönen, kyllä se burgerikin joskus maistuu, kokki myöntää.
Mökkiruoasta puhuttaessa Alénilla on ehdoton suosikki.
– Savukala, ehdottomasti. Jos on mahdollisuus kalastaa tai on kalastaja lähellä, kannattaa ostaa 50-60 euron savupönttö, puruja ja opetella savustamaan.
– Helppoa ja aivan hemmetin hyvää, Alén toteaa.