Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mökkiruokien ehdoton ykkönen – Henri Alén: ”Helppoa ja aivan hemmetin hyvää!”

6:30img
Julkaistu 24.07.2018 13:27

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut huippukokki Henri Alén paljasti helleruokasuosikkinsa sekä joukon eksoottisimpia ruokia, joita hän on maailmalla syönyt. 

Hellerajat paikkuvat viikosta toiseen, eikä säähan ole luvassa muutosta. Kun ilma on kuuma, kokki Henri Alén suosittelee nauttimaan kylmää, kevyttä ja raikasta ruokaa, kuten kylmiä vihanneskeittoja ja salaatteja. Vaikka kevyet ruoat ovat kesän ehdoton ykkönen, kyllä se burgerikin joskus maistuu, kokki myöntää.

Mökkiruoasta puhuttaessa Alénilla on ehdoton suosikki.

– Savukala, ehdottomasti. Jos on mahdollisuus kalastaa tai on kalastaja lähellä, kannattaa ostaa 50-60 euron savupönttö, puruja ja opetella savustamaan.

 – Helppoa ja aivan hemmetin hyvää, Alén toteaa. 

Millä keinoin jokainen kotitalous voisi kokin mukaan vähentää ruokahävikkiä? Entä mitkä ovat eksoottisimmat ruoat, joita Alén on pistänyt suuhunsa. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto