Kesän nerokkain tapa valmistaa pakastepizza – huomattavasti rapeampi ja maukkaampi lopputulos
Grilli tuo moneen ruokaan omaleimaisen maun ja rapeuden, eikä pakastepizza ole tässä tapauksessa poikkeus.
Pääkuvan videolla neuvotaan, miten saat paistettua kaksi pakastepizzaa samalla pellillä uunissa.
Aina ei jaksa kokata ja silloin tällöin pakastepizzan helppous houkuttelee kotikokkia. Kesähelteillä asuntoa ei kuitenkaan tekisi mieli lämmittää entisestään laittamalla uuni päälle, joten kokkaaminen kannattaa siirtää ulkotiloihin.
Rapeutta ja makua grillistä
Jos olet koskaan valmistanut itsetehtyä pizzaa grillissä, tiedät, että grillin kuumuus tekee pohjasta ekstrarapean ja hieman hiiltyneen ja juusto kuplii ihanan kullanruskeana. Sama pätee pakastepizzaan: pohjasta tulee erityisen rapea ja mausta täyteläisempi kuin uunissa valmistettuna.
Eikä grillissä valmistaminen ole sen hankalampaa kuin uunissakaan: esilämmitä grilli kuumaksi, tyrkkää pizza sisään, laske hieman lämpötilaa ja odota, että pizza kypsyy noin 10–12 minuuttia. Pizza on helppo ottaa grillistä pois ison metallisen paistolastan avulla ja laskea leikkuulaudalle viilentymään.
Parhaiten grillissä kypsyvät hieman pienemmät pizzat, mutta jos maltat odottaa kauemmin ja laskea grillin lämpötilaa, myös suuremmat pizzat kypsyvät kyllä.
Lue myös vinkit pizzatähdeiden lämmittämiseen ilman grilliä: Unohda lötkö pizza! Tämä on ehdottomasti paras tapa lämmittää tähteet
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka