Yönsä jääkaapissa viettänyt pizza muuttuu helposti herkulliseksi ateriaksi, kunhan lämmität sen oikein.
Edellispäivän pizza on asia, joka jakaa ihmiset kahteen leiriin. Men’s Health -sivuston toteuttaman kyselyn mukaan 48 % ihmisistä kertoo nauttivansa pizzantähteet kylmänä, kun taas loput vastaajista kertoo lämmittävänsä ruokansa ennen syömistä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Vaikka pienen enemmistön mielestä lämmin pizza maistuu kylmää paremmalle, ei ole kuitenkaan täysin yhdentekevää, kuinka jääkaapissa yönsä viettäneen pizzan oikein lämmittää.
1. Älä käytä mikroaaltouunia
Mikroaaltouunissa pizza lämpiää epätasaisesti; päällä oleva pizza kuumenee, mutta pohjalta löytyvä tomaattikastike puolestaan ei. Tämän lisäksi mikrossa pizza muuttuu helposti rakenteeltaan kumimaiseksi, mikä ei taatusti lisää tähteiden houkuttelevuutta.
2. Lämmitä pannulla
Mikroaaltouunin sijaan pizza kannattaa lämmittää paistinpannulla keskilämmöllä. Pehmeä pizza saa kuumassa pannussa rapean pohjan, mikä tekee jämäateriastasi todella herkullisen. Muista, että pannuun ei kannata lisätä lainkaan rasvaa, vaan paras lopputulos syntyy kuumentamalla pizza kuivalla pannulla.
3. Käytä kantta
Pizzaa lämmittäessä kannattaa pannu peittää kannella kahdestakin syystä. Ensinnäkin kansi lukitsee lämmön pannun sisään, minkä ansiosta juusto pääse sulamaan ja pizza lämpiää tasaisesti. Toiseksi kansi lukitsee sisäänsä pizzan lämmittämisestä syntyvän mahdollisen savun. Se ei saa pizzaasi maistumaan puu-uunissa paistetulta, mutta antaa ruoalle mukavan lisämaun.
Muutaman minuutin jälkeen edessäsi on ateria, jota syödessä et muista lainkaan syöväsi edellispäivän tähteitä.
Lähde: Men’sHealth